Sport Centar

Gordić: Kao da ste u rudniku dva sata, pobjeda u derbiju znači mnogo više od dva boda

Partizan je pobijedio Crvenu zvezdu u sedmom kolu ABA lige rezultatom 75:72 pred oko 9.000 gledalaca u "Štark areni", a jedan od junaka ovog trijumfa bio je bosanskohercegovački košarkaš, Nemanja Gordić.

Gordić: Kao da ste u rudniku dva sata, pobjeda u derbiju znači mnogo više od dva boda

Partizan je pobijedio Crvenu zvezdu u sedmom kolu ABA lige rezultatom 75:72 pred oko 9.000 gledalaca u “Štark areni”, a jedan od junaka ovog trijumfa bio je bosanskohercegovački košarkaš, Nemanja Gordić.

Gordić je rekao da derbi protiv Crvene zvezde nije bio lijep, ali i da je veća energija njegovog tima presudila pobjednika u prvom derbiju sezone.

“Osjećaj je fenomenalan. Derbi nije obična utakmica i pobjeda znači mnogo više od dva boda. Nije bila lijepa utakmica, ali nije bilo ni za očekivati drugačije. Bilo je mnogo promašaja sa obje strane, posebno za tri poena. Međutim, na sreću mi smo imali više energije”, rekao je Gordić, dodavši:

“Meni je drago da su ušle trojke u posljednjoj dionici. Da li imam poseban motiv protiv Zvezde? Igram isto kao i protiv drugih ekipa, ali uvijek postoji veći motiv za najvećeg rivala kad nosiš dres Partizana i izvlači najbolje iz vas”.

Bosanskohercegovački košarkaš potom se osvrnuo na suđenje.

“Bilo je dosta prekida. Nije lako ni sudijama. Trude se da gledaju svaku odluku i to ubija ritam utakmice. Na sreću, pobijedili smo”, istakao je Gordić.

Kaže da ovaj trijumf pokazuje da se Partizan može nositi sa, kako je naglasio, euroligaškom Crvenom zvezdom.

“Zvezda je euroligaška ekipa, takmičenje njihovo je zahtjevno i igra se sa mnogo kontakta. Kao da ste u rudniku dva sata”, rekao je Gordić.

kkpartizannemanja gordic
KOMENTARI

KOMENTARI