Sport Centar

Golijada u Ugljeviku: Zvijezda 09 i Čelik u uzbudljivom meču podijelili bodove

U 5. kolu Premijer lige BiH, Zvijezda 09 i Čelik su u Ugljeviku remizirali 2:2.

Golijada u Ugljeviku: Zvijezda 09 i Čelik u uzbudljivom meču podijelili bodove

U 5. kolu Premijer lige BiH, Zvijezda 09 i Čelik su u Ugljeviku remizirali 2:2.

Zeničani su bili bolji rival u prvih 20 minuta, propustili su nekoliko solinih prilika preko Dedića, Dilavera i Huseinbašića, a potom se probudila i domaća ekipa.

U 23. minuti viđena je najbolja šansa na utakmici za Zvijezdu. Nakon lijepe akcije lopta je stigla do Đelmića koji je šutirao sa peterca, ali sjajno je reagovao Pavlović. Period bolje igre Zvijezda je krunisala vodećim golom u 32. minuti kada je uspavanost odbrane Čelika kaznio Predragović za 1:0.

Na odmor se otišlo tim rezultatom, a nastavak je donio još veća uzbuđenja. Crno-crveni su zaigrali ofanzivnije, a do poravnanja su stigli u 61. minuti kada je rezervista Grahovac iz blizine poslao loptu u mrežu domaćih za 1:1.

Slavlje gostiju nije se ni stišalo, a već je bilo 2:1. Đelmić je sve uradio i prograo Stjepanovića, koji je matirao Pavlovića za 2:1 u 63. minuti. Ni to nije bio kraj uzbuđenjima, jer je Čelik deset minuta kasnije poravnao. Dilaver je sam izbio pred Manojlovića i bez problema je pogodio za 2:2.

Zvijezda 09 je do kraja meča ostala i sa igračem manje nakon isključenja Badjia, koji je u 85. minuti zaradio drugi žuti karton, ali do kraja je ostalo 2:2.

Zvijezda 09 – Čelik 2:2 (Predragović 32’, Stjepanović 63’ / Grahovac 61’, Dilaver 73’)

Zvijezda 09: Manojlović, Benović, Vojinović, Mehmedagić, Augusto, Predragović, Đelmić, Marković, Badji, Stjepanović, Tojčić.

Čelik: Pavlović, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Huseinbašić, Isić, Blažević, Perišić, Jamak, Filipetto, Okić.


Tabela PLBiH

Rezultati 5. kola PLnkcelikzvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI