Sport Centar

Glupost ga skupo košta: Bjelica neće voditi Dinamo s klupe u spektaklu protiv Benfice

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Dinamovog trenera Nenada Bjelicu - on neće moći voditi Modre s klupe protiv Benfice u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige, koja se igra 7. marta na Maksimiru.

Glupost ga skupo košta: Bjelica neće voditi Dinamo s klupe u spektaklu protiv Benfice

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Dinamovog trenera Nenada Bjelicu – on neće moći voditi Modre s klupe protiv Benfice u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige, koja se igra 7. marta na Maksimiru.

Isključen je u finišu prvog poluvremena između Dinama i Viktorije Plzen na Maksimiru, u utakmici koju je hrvatski prvak dobio 3:0 i plasirao se u osminu finala takmičenja.

Prilikom jednog duela trener hrvatskog prvaka tražio je aut, a potom s leđa potpuno nepotrebno povukao desnog beka gostiju Milana Havela kod kojeg je bila lopta.

Nakon kraće rasprave, Bjelica je morao napustiti klupu i otići na tribine, a isključio ga je rumunski sudac Istvan Kovač. Sada zbog te gluposti neće moći sjediti na klupi protiv Benfice, “utakmici decenije” hrvatskog prvaka…

Isto tijelo donijelo je odluku da zagrebački klub mora platiti kaznu od 63.000 eura.

Od toga se 30.000 eura odnosi na utakmicu u kojoj je GNK Dinamo bio domaćin Anderlechtu, i to zbog paljenja baklji, zakrčenih prolaza i ulaska navijača na travnjak Maksimira, dok će 33.000 eura Dinamo morati platiti zbog paljenja i bacanja baklji u teren, zakrčenih prolaza te isključenja trenera Bjelice na utakmici protiv Viktorije Plzen.

Ukupno je GNK Dinamo u ovoj sezoni UEFA-i platio 234.000 eura kazne.

benficagnkdinamonenad bjelica
KOMENTARI

KOMENTARI