Sport Centar

Geko za SC: Nećemo se predati

Geko za SC: Nećemo se predati

Vogošćani, kojima je ovo premijerni izlazak u evropska takmičenja, su u 2. prekolu izbacili slovačku ekipu Povaszka Bystrica, no sada za protivnika imaju mnogo jaču ekipu, koja igra sjajno ove sezone u ruskom šampionatu, gdje još uvijek nemaju poraza.

Jedini poraz u novoj sezoni doživjeli su protiv od Perma Kupu na domaćem terenu sa 24:26, ali su onda u revanšu u gostima slavili sa 30:18. 

“Petersburg je mnogo jača ekipa od Bystrice i to je vrlo kvalitetan tim, koji drži prvo mjesto u ruskom prvenstvu i još uvijek je bez poraza. Nama je čast ugostiti takvu ekipu, koja ima iskustvo igranja u Ligi prvaka i sigurno je da su aspolutni favoriti.” – kaže Alen Geko kapiten Vogošće ističući da se on i njegovi saigrači neće unaprijed predati.

“Kvalitet ruske ekipa više će nas motivisati sutra. Svaka pobjeda za nas bi bila uspjeh, pa čak i remi, protiv ekipe koja je u ruskom prvenstvu ispred Chehkovskieh Medveda, bi bio pozitivan rezultat. Imaju vrlo visoku postavu i rijetko mijenaju odbranu. Neće nam biti lako igrati na postavljeni napad, ali borit ćemo se do posljednje sekunde. Vjerujem i  nadam se da će i publika doći u što većem broju u dvoranu, jer će nam podrška mnogo značiti u želji da ostvarimo što bolji rezultat.” – završio je Geko za SC.

Utakmica između Vogošće Poljine Hills i St. Peterburga igra se sutra od 20 sati u KSC “Amel Bečković” uz direktan prenos na BHT1.

milwaukeeschalke
KOMENTARI