Sport Centar

Gasperini bio zaražen na utakmici Lige prvaka: Imam antitijela, ali to ne znači da sam imun

Trener Atalante Gian Piero Gasperini otkrio je kako je bio zaražen korona virusom na dan utakmice Lige prvaka između ekipe iz Bergama i Valencije na stadionu Mestalla.

Gasperini bio zaražen na utakmici Lige prvaka: Imam antitijela, ali to ne znači da sam imun

Trener Atalante Gian Piero Gasperini otkrio je kako je bio zaražen korona virusom na dan utakmice Lige prvaka između ekipe iz Bergama i Valencije na stadionu Mestalla.

Bergamo je bio epicentar pandemije u Italiji, a utakmica između Atalante i Valencije na stadionu San Siro u Milanu dovodi se u vezu sa širenjem ovog virusa u Italiji. Gasperini vjeruje, prenosi Klix, kako je na dan revanš susreta koji je odigran na stadionu Mestalla u Valenciji imao korona virus.

“Osjetio sam da sam bolestan dan prije utakmice s Valencijom, a onda sam se na dan utakmice osjećao još gore. Ako pogledate fotografije možete vidjeti da nisam izgledao dobro na klupi. To je bio 10. mart. Dvije noći nakon toga nisam dobro spavao. Nisam imao temperaturu, ali sam osjećao kao da imam”, rekao je Gasperini za Gazzettu dello Sport i dodao:

“Svake dvije minute prolazila su kola hitne pomoći pošto je bolnica blizu trening centra. Zvučalo je kao ratna zona. Noću bih mislio o tome šta će mi se dogoditi ako odem u bolnicu. Ne mogu sada otići, imam toliko toga za uraditi… Bio je to način na koji sam se šalio sa sobom kako bih popravio raspoloženje, ali u drugu ruku, zaista sam i mislio o tome. Potom, u subotu 14. marta imao sam najteži trening posljednjih godina. Trčao sam sat na traci i još 10 kilometara. Osjećao sam se jakim, predivno.”

Tek je nedavno utvrđeno da je gubitak okusa jedan od simptoma koronavirusa, a Gasperini je opisao simptome savršeno.

“Dan nakon utakmice tim je dobio hranu i Dom Perignon od kuhara s Michelin zvijezdicom koji je navijač Atalante. Probao sam i rekao: ‘Ovo je voda’. Hrana je imala ukus kao hljeb. Potpuno sam izgubio čulo okusa. Ostao sam u Zingonija trening centru tri sedmice. Kada sam se vratio kući u Torino poštovao sam preporuke o fizičkom i socijalnom distanciranju. Nikada nisam imao groznicu i zbog toga nisam radio bris, ali prije 10 dana uzorci krvi su potvrdili da sam imao korona virus. Imam antitijela, ali to ne znači da sam imun”, rekao je Gasperini.

Kaže kako je tuga u Bergamu velika.

“Velika je tuga u gradu. Osjeti se u zraku, osjeti se na svakom koraku. Na ulici, u očima ljudi, u zatvorenim barovima i restoranima, u tišini člana mog stručnog štaba koji je izgubio oca. Proći će godine dok ne shvatimo šta se dogodilo, jer je ovo bio centar tragedije“, rekao je Gasperini.

atalantagian piero gasperinivalencia
KOMENTARI

KOMENTARI

Almin
Gost

Ima antitijela ali ne znaci da je imun…sta rece pa osta ziv,odnosno sta novinar napisa pa prezivi.Gasperini ovo nije izjavio samo je rekao da je imao covid 19 I da je mislio da ce umrijeti.Potrudite se da prenosite clanke I izjave sa drugih portals iskreno I precizno.Hvala

wpDiscuz