Sport Centar

Gagro o svom statusu u Zrinjskom: Razmišljam samo o Tuzla Cityju, ne sumnjam u procjenu Uprave

Fudbaleri Zrinjskog sutra na svom stadionu u 16. kolu Premijer lige BiH dočekuju Tuzla City.

Gagro o svom statusu u Zrinjskom: Razmišljam samo o Tuzla Cityju, ne sumnjam u procjenu Uprave

Fudbaleri Zrinjskog sutra na svom stadionu u 16. kolu Premijer lige BiH dočekuju Tuzla City.

Povodom te utakmice je danas u prostorijama HŠK Zrinjski održana konferencija za medije, na kojoj se javnosti obratio šef struke Plemića Nenad Gagro, koji je nedavno napustio klupu GOŠK-a.

“Sve vrijeme sam bio član i djelatnik Zrinjskog, bez obzira što sam bio u Gabeli u GOŠK-u. Preuzeo sam mjesto privremenog trenera i djelimično me to iznenadilo, ali takav je naš posao i uvijek morate biti spremni, pogotovo kada je Zrinjski u pitanju“, rekao je Gagro za početak, te istakao da u ovom trenutku razmišlja samo o sutrašnjoj utakmici.

To je bio odgovor na pitanje o njegovoj budućnosti na klupi Zrinjskog.

“O sebi ne razmišljam nikako, jedino mislim o sutrašnjoj utakmici. Šta će biti poslije, to je na Upravi u koju ne sumnjam”, rekao je on.

“Evropa nam je nada da možemo ove godine vratiti titulu u Mostar, ali se u ovom dosadašnjem dijelu sezone nije pokazalo da pretendiramo na vrh, iako imamo ekipu za to.”

Otkrio je i šta će tražiti od ekipe.

“Želim jednu mušku i agresivnu igru i da vratim povjerenje navijača u ekipu, koja može puno više od ovoga što pokazuje. Probat ćemo primijeniti neke stvari koje smo vježbali ova dva-tri dana. Igrači to znaju i od ranije, ali očekuje mda budemo motivirani i da damo sve od sebe. Znamo protiv kakve ekipe igramo.”

Potom je komentarisao ekipu Tuzla Cityja.

“Imaju par jako brzih pojedinaca na krilima, imaju dobre golgetere i Sesara koji je organizator igre. Oni svoj kvalitet ispoljavaju kroz rezultate.”

Plemići imaju dosta problema s povredama.

“Još uvijek su povrijeđeni Govedarica, Rugašević, Stojkić, a na povredu se žalio i Čurjurić. Imamo to što imamo i mislim da će i tobiti dovoljno.”

Za kraj je Gagro rekao i kako se neke ekstremne promjene ne mogu očekivati odmah.

“Nema niko čarobni štapić da klikne i da dođe do nekih velikih promjena. Po meni, taj motivirajući dio nije bio na najvišem nivou.”

Utakmica Pod Bijelim brijegom sutra počinje u 16 sati, a direktan prijenos je na Areni Sport 1.

ZRINJSKI – TUZLA CITY

hskzrinjskinenad gagro
KOMENTARI

KOMENTARI