Sport Centar

Gaćinović: Dosta nam znači što možemo raditi s loptom, neki igrači su imali i problema

Bundesligaški klubovi su več nekoliko dana u pogonu te treniraju u svojim trening centrima.

Gaćinović: Dosta nam znači što možemo raditi s loptom, neki igrači su imali i problema

Bundesligaški klubovi su več nekoliko dana u pogonu te treniraju u svojim trening centrima.

Treninzi se odvijaju u manjim grupama, a o svemu je za Arena Sport govorio reprezentativac Srbije i član Frankfurta Mijat Gaćinović.

“Iz kluba se trude da imamo dobre uslove i da možemo sve da pokrijemo. Dosta nam znači što možemo da radimo s loptom. Do skoro smo svi bili u izolaciji jer su nam dva igrača bila pozitivna. Izolacija je završila prije par dana, kada smo počeli s treninzima u manjim grupama. Imamo više svlačionica pa i dosta prostora za svakog od nas”, rekao je Gaćinović.

Istakao je i kako nije baš lako ponovo se odmah prilagoditi na stari način treninga.

“Trudimo se da ispoštujemo sve što traže od nas. Dobili smo i plan kojeg smo morali da se pridržavamo dok smo trenirali individualno. I iz reprezentacije smo dobili također određeni plan. Sada smo ušli u treninge i sa dosta šuteva, pa su neki igrači imali problema. Ne smije biti nikakvog kontakta igrača i mi nismo imali nikakvih problema do sada. A nezgodno je preći iz tog kućnog treninga na teren i stari trening.”

Govorio je i o sjajnom potezu velikh klubova u Njemačkoj. Naime svi oni koji igraju Ligu prvaka su skupili čak 20 miliona eura koje će podijeliti manjim klubovima.

“Sigurno je dobro kada tako veliki klubovi daju primjer. Naravno da će manji to da prade, ali u većim klubovima su i veće plate. Igrači u slabijim klubovima ne zarađuju punoi i nije im lako da se odreknu novca. Klubovi iz Lige prvaka u Njemačkoj su skupili 20 miliona eura da daju manjim klubovima. To je jako lijepo”, rekao je za kraj razgovora za Arena Sport reprezentativac Srbije.

Reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović vratio se na teren u Frankfurtu. Podelio je sa nama kakva je situacija na…

Objavljuje Arena sport TVSrijeda, 8. travnja 2020.
bundesligafrankfurtmijat gacinovic
KOMENTARI

KOMENTARI