Sport Centar

Futsal reprezentacija BiH danas debituje na EP: Hrabro protiv najtrofejnije evropske selekcije

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će debitovati na Evropskom prvenstvu.

Futsal reprezentacija BiH danas debituje na EP: Hrabro protiv najtrofejnije evropske selekcije

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će debitovati na Evropskom prvenstvu.

Zadatak u prvom kolu EP nije mogao biti teži, s obzirom da će Zmajevi na parketu Martini Plaza dvorane u nizozemskom Groningenu igrati protiv najtrofejnije selekcije kontinenta, Španije.

Furija je čak sedam puta bila prvak Evrope, a u dva navrata španski futsaleri su se okitili svjetskim zlatom.

Snage rivala svjestan je i selektor BiH Ivo Krezo, ali straha nema.

“Mi nemamo šta da izgubimo. Španjolska je favorit ove grupe i Evropskog prvenstva. Oni su sedam puta osvajali Euro i dva puta Svjetsko prvenstvo. Sve te činjenice dovoljno govore o njima i njihovoj snazi. Za nas će nastup ovdje predstavljati novo iskustvo i morat ćemo biti hrabri, pa ćemo da vidimo šta će to da nam donese”.

Hendikep za naš tim predstavlja činjenica da su suspendovana prva dva golmana Darko Milanović i Stanislav Galić, koji zbog crvenih kartona u kvalifikacijama neće moći nastupiti protiv Španije:

“Njihov izostanak će nam predstavljati problem, kao i činjenica da je golman Senad Poračanin zbog korona virusa ostao u Sarajevu. Možemo računati samo na Andrijana Dujmovića koji ima dosta iskustva. Spremali smo ga za ovo i vjerujemo u njegove kvalitete.“

Krezo je na Evropsko prvenstvo poveo sljedeće igrače: Andrijano Dujmović (Hercegovina), Stanislav Galić (Mostar SG), Almedin Bundevica (KMF Doboj), Josip Sesar (Stuttgarter, Njemačka), Blago Gašpar (Novo Vrijeme, Hrvatska), Davor Arnautović (Salines), Srđan Ivanković (Stuttgarter, Njemačka), Bilal Jelić (Mostar SG), Marijo Aladžić (Mostar SG), Nermin Kahvedžić (Mostar SG), Anel Radmilović (Mostar SG), Josip Bošković (Vrgorac, Hrvatska), Darko Milanović (Salines), Sabahudin Petak (Sloga Gornji Vakuf), Kristijan Pantić (Brotnjo).

Utakmica BiH – Španija počinje u 17.30 sati, uz drektan TV prenos na javnom servisu, odnosno BHT1.

bhrtbht1evropsko prvenstvo u futsaluivo krezospanija
KOMENTARI