Sport Centar

Fury poručio Wilderu: Ovaj put ću varati tako što ću ti razbiti facu, ja sam ovdje poput Tommyja Shelbyja

Sve nam je bliža treća borba između Tysona Furyja i Deontayja Wildera, koja će se održati u noći sa subote na nedjelju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Fury poručio Wilderu: Ovaj put ću varati tako što ću ti razbiti facu, ja sam ovdje poput Tommyja Shelbyja

Sve nam je bliža treća borba između Tysona Furyja i Deontayja Wildera, koja će se održati u noći sa subote na nedjelju u Sjedinjenim Američkim Državama.

U prošlom meču je Fury savladao Wildera, a on je nakon toga iznosio bizarne optužbe na račun Furyja i pravdao se besmislenim izjavama.

Jednu ispriku nedavno je ponudio i Deontayjev mlađi brat, koji, kao i Deontay, tvrdi da je Fury u rukavicama tokom posljednje borbe imao tupe predmete (!?).

“Doktori su otkrili da moj brat ima udubljenje na bočnoj strani glave, a isto je uzrokovao tupi predmet kojim je udaren u glavu tijekom posljednje borbe. Pregledom je utvrđeno da nikakva rukavica ili šaka nisu mogli uzrokovati takvu štetu. Otac mi je jednom rekao da ako izvučeš pištolj na nekoga, onda ti je bolje da ga ubiješ. Jer ako to ne napraviš, on će se vratiti i ubiti tebe. Kralj će ponovno ustati, dolazimo po krv”, poručio je tada Marsellos, mlađi brat Deontayja Wildera.

Gypsy King, kako popularno zovu Furyja gostovao je u najnovijem izdanju MMA Houra te je dobio priliku osvrnuti se na optužbe za varanje.

Podsjećamo, izuzev Wilderovog brata, oglasio se i sam Deontay koji je Furyja nedavno okarakterizirao kao jednog od najvećih varalica u boksu.

Tyson Fury uz smijeh se osvrnuo na sve to.

“Znate što? Ja ću opet varati tako što ću mu razbiti facu. Sudeći prema njegovim izjavama, to je varanje jer on ne bi trebao izgubiti. Nažalost, ja ću ga opet prebiti. Imao sam potkove u rukavicama. Znate da sam ‘gypsy’ (cigan)? Jeste li ikad gledali Peaky Blinderse? Napunio sam rukavice potkovama i dinamitom. Ovaj puta ću učiniti isto, no stavit ću malo više metala”, rekao je Fury.

Wilder je za poraz u februaru krivio čak i svog trenera, kao i “pretežak” kostim u kojem je ulazio u ring, koji mu je potrošio energiju.

Započeo je i s prozivanjem Furyja za varanje i korištenje dopinga, a Tyson smatra kako je nešto takvo očekivano od osobe koja je totalno izdominirana u prošlom meču.

“Sve to puno govori o njemu. Boksali smo ukupno 19 rundi do sada, a on je pobijedio u dvije od tih 19. Međutim, morate poštovati svakog ko navuče par rukavica i pristane na bilo kakvu borbu, radilo se tu o MMA-u, kickboxingu, muay thaiju ili boksu, nebitno je. Svako od njih trenira i želi pobijediti”, naveo je Fury te nastavio priču o Wilderu uporedivši se sa glavnim junakom popularne serije Peaky Blinders – Tommyjem Shelbyjem.

“Što se Wildera tiče, mislim da iz njega proizlaze sve te izjave jer ja jednostavno imam i njegove ljude na svojoj strani. Njegov trener je na mojoj strani. Ja sam ovdje poput Tommyja Shelbyja. Svi su na mom platnom spisku. Njegov trener Jay Diaz također je na mojoj platnoj listi. On je bio u svlačionici dok su mi navlačili rukavice i stoga mi je zasigurno i on pomogao u varanju”, dodao je Fury sarkastično.

Ipak, Britanac je svjestan kako Wilder mora promovirati borbu, naročito nakon onako teškog poraza koji je doživio u njihovom prošlom međusobnom obračunu.

“Moram ipak dodati nešto. Vjerovao on u sve to što priča ili ne, to je posve druga stvar. On mora pokušati prodati borbu na neki način. Na njemu je da pronađe razloge zbog kojih može pobijediti. Očekujem napredak od njega. Ako nije napredovao, onda bi ovo trebala biti izuzetno laka borba za mene jer znam da sam ja napredovao”, završio je Kralj Cigana.

deontay wildertyson fury
KOMENTARI