Sport Centar

Fukare objavile odgovore Šećerbegovića na pitanja koja su mu postavile danas na treningu

FK Sloboda je danas na zvaničnoj stranici objavila kako su predstavnici Fukara posjetili trening, te da su pružili podršku novom treneru Mladenu Žižoviću.

Fukare objavile odgovore Šećerbegovića na pitanja koja su mu postavile danas na treningu
FOTO: Facebook/Fukare Tuzla 1987

FK Sloboda je danas na zvaničnoj stranici objavila kako su predstavnici Fukara posjetili trening, te da su pružili podršku novom treneru Mladenu Žižoviću.

Međutim, prešutjeli su Tuzlaci to da su najvatreniji navijači Slobode izrazili i veliko nezadovoljstvo igrom i zalaganjem igrača u posljednjih par utakmice, te da su potražili odgovore na nekoliko pitanja.

To su objavom večeras otkrile upravo Fukare, koje su se oglasile zvaničnim saopštenjem u kojem su obznanili i odgovore koje su dobili od predsjednika Elmira Šećerbegovića.

“Predstavnici navijačke grupe “Fukare Tuzla 1987” posjetili su današnji trening našeg tima, želeći iskazati nezadovoljstvo igrom i zalaganjem igrača u zadnjih par utakmica,te tražeći odgovore na par pitanja.

Novom šefu struke Mladenu Žižoviću poželjena je dobrodošlica u klub i pružena podrška. Pored igrača predstavnicima naše navijačke grupe obratio se i predsjednik FK “Sloboda Tuzla” Elmir Šećerbegović.

U nastavku teksta donosimo vam par ključnih pitanja koja su postavljena igračima i predsjedniku kluba.

1. Da li je istina da se igračima duguje i do 5 plata?

Na ovo pitanje predsjednik našeg kluba FK “Sloboda Tuzla” dao je odgovor preko kapitena ekipe Amara Beganovića kojem je postavljeno isto pitanje, na šta je on odgovorio da trenutna uprava nema dugovanja prema igračima,ali da postoje neka dugovanja iz ranijih perioda.

2. Postavljeno je pitanje kakve su šanse da po najbolji igrač Slobode, golman Adnan Golubović produži ugovor sa klubom?

Predsjednik kluba Šećerbegović je kazao kako je vec bilo razgovora između kluba i golmana Golubovićana tu temu. Golubović je već izrazio želju da ostane član ekipe, te da će se pregovori oko uslova koje on traži nastaviti,i da se nada da će pregovori završiti na obostrano zadovoljstvo.

3. Na trenutne špekulacije medija o nekim mogućim fuzijama,ulasku “investitora” u klub (konkretno Azmira Husića) ili mogućem gašenju kluba,predsjednik Šećerbegović dao je demant tvrdeći da rad trenutne uprave se zasniva na ozdravljenju kluba te da pogotovo gašenje kluba i druga liga nisu opcija.

4. Predstavnici navijačke grupe “Fukare”, skrenuli su pažnju kako par igrača, koji su “povrijeđeni” budu viđeni kako konzumiraju nargilu u nargila barovima. Smatramo da to nije primjer profesionalnog igrača, te smo postavili pitanje da li je klub upoznat sa tim informacijama i ako jest postoje li neke sankcije?

Na to pitanje smo dobili odgovor kako je klub upoznat sa tim informacijama, ali sankcija nema, bez opravdanog razloga. Takav odgovor naišao je na kritiku od strane navijača te nam je rečeno da će u budućnosti biti izrečene sankcije takvim igračima.

5. Postavljeno je pitanje za mladog igrača Hasukića koji je doveden kao pojačanje,a nije dobio ni pravu priliku.

Razlog zašto taj mladi igrač nije dobio ni pravu priliku su nesuglasice između sportskog direktora i tadašnjeg šefa struke koji nisu imali isto mišljenje za tog igrača.Sportski direktor je smatrao da je on adekvatno pojačanje dok se trener ekipe nije sa tim složio.Mi smo skrenuli pažnju da se takve stvari u budućnosti ne smiju dešavati, te da mora postojati dobra komunikacija između sportskog direktora i trenera ekipe.Svaki igrač mora dobiti priliku jer je teren jedino mjerilo kvaliteta igrača.

Navijačka grupa “Fukare Tuzla 1987” izrazila je podršku igračima i stručnom štabu u ovoj teškoj situaciji.

Našu podršku će imati uvijek, a za uzvrat očekujemo borbenost i zalaganje u svakoj utakmici kao da je posljednja”, stoji u objavi Fukara.

Predstavnici navijačke grupe “Fukare Tuzla 1987” posjetili su današnji trening našeg tima, želeći iskazati…

Objavljuje Fukare Tuzla 1987Utorak, 16. ožujka 2021.

fkslobodafukare
KOMENTARI

KOMENTARI

Mackicmehmed@gmail.com
Gost

Jasta ste nego fukare. I sta sad sudije vam krive protiv nas. Protiv jednog posteno kluba,a to sto ste nam povrijedili Radovica ne govorite to da vas jebo sudija…

wpDiscuz