Sport Centar

Fukare nakon nemilih scena: Batine nas neće uplašiti i otjerati s Tušnja

Sloboda je sinoć na svom Tušnju u utakmici 4. kola Premijer lige BiH dočekala ekipu Veleža, s kojim je remizirala bez golova 0:0.

Fukare nakon nemilih scena: Batine nas neće uplašiti i otjerati s Tušnja
FOTO: tuzlanski.ba

Sloboda je sinoć na svom Tušnju u utakmici 4. kola Premijer lige BiH dočekala ekipu Veleža, s kojim je remizirala bez golova 0:0.

Nakon utakmice se ponajviše priča o incidentu na tribinama, kada je došlo do manjeg sukoba pristalica domaćeg tima “Fukara” i pripadnika zaštitarske agencije.

Povodom toga su se Fukare i zvanično oglasile, a njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani prijatelji FK Sloboda, ispred navijača “Fukare” želimo da vas upoznamo sa represivnim, a ničim izazvanim mjerama pripadnika specijalne policije, kao i neprofesionalnom i pristrasnom ponašanju djelatnika zaštitarske agencije Sector.
Naime, već treću domaću utakmicu smo izloženi provokacijama pojedinih uposlenika pomenute agencije. Na iste nismo reagovali, jer ne želimo nikakve probleme. Mirno i dostojanstveno bodrimo svoju svetinju, ne diramo nikoga. Juče je njihova provokacija prešla svaku granicu, kad je zaštitar (nama poznata sluzbena lica) “pozvao” našeg navijača “da izađe napolje, jedan na jedan”). Pri tome ga je uhvatio za ramena i vukao. Vođa navijača, kao i još jedan momak su vidjeli tu nemilu scenu, te su htjeli da priđu i da na miran način riješe tu provokaciju. Međutim, pripadnici specijalne policije kao da su jedva čekali da neko “pogrešno trepne”, te su bez ikakvog pitanja o čemu se radi nasrnuli na ta dva momka. Otprilike je bilo riječ o 12-15 pripadnika SP i 3-4 pripadnika zaštitarske agencije Sector na ta dva navijača. Tom prilikom su ih hvatali za vrat, ubadali pendrecima, udarali bokserima u rebra, špicevima čizama ih udarali u zadnje lože. Oba navijača su zadobili tjelesne povrede, za koje naravno imaju nalaze, jer su potražili medicinsku pomoć.
Nije nam jasno zašto je Tušanj jedini stadion u državi gdje policija trenira strogoću na domaćim navijačima.
Odlučili smo se da o svemu obavjestimo javnost, jer želimo da se zna prava istina. Izgleda da nekom smeta naša vjernost Slobodi, naše normalno navijanje i uopšte postojanje. Batine nas neće uplašiti niti otjerati sa stadiona, jer našim venama teče Sloboda”
, piše u saopćenju Fukara.

TABELA

fkslobodafukare
KOMENTARI

KOMENTARI

Kokuz
Gost

Pa malo vas je i moraju vas marisat.Al prvi put cujem da zastitari uopce smiju prici navijackoj skupini.

wpDiscuz