Sport Centar

Freund kreće u odbranu globusa, treća sreća za Prevca, Austrijanci žele povratak na tron

Freund kreće u odbranu globusa, treća sreća za Prevca, Austrijanci žele povratak na tron

Veliki Kristalni globus iz prošle sezone brani Nijemac, Severin Freund, koji je na kraju prošle takmičarske sezone imao isti broj bodova kao ,Slovenac, Peter Prevc, ali zbog većeg broja pobjeda , ponio je titulu pobjednika Svjetskog kupa..

Upravo će pomenuti dvojac biti i ove sezone glavni kandidati za ukupnu pobjedu u SK, a ozbiljna konkurencija bi im trebali biti Poljak Kamil Sotch, Austrijanci Stefan Kraft, Michael Hayboeck i Gregor Schlierenzauer, a vidjet ćemo koga Norvežani imaju kao glavnog aduta u novoj sezoni.

U potencijalna iznenađenja možemo uvrsitit Nijemce, Richard Freitaga i Andreasa Wellingera, možda neko o Čeha bljesne u novoj sezoni, a Slovenci pored Prevca imaju par takmičara koji bi mogli voditi ozbiljnu riječ u novoj sezoni, prije svega se to odnosi na Jurija Tepeša.

I ovu takmičarsku sezonu će obilježiti legendarni Noriaki Kasai, koji će se takmičiti u 44-oj godini života i ispisati nove historijske stranice sporta.

Novogodišnja turneja će biti u centru pažnje i ove sezone, a tu će biti također i SP u ski leotvima sredinom jaunara. Došlo je do malih promjena i u kalendaru za sezonu 2015/2016, pa ćemo tako takmičnje u Oslu i Trondheimu gledati početkom februara, a ne kao što je ranije bio slučaj početkom marta, dok će njihovo mjesto u martu zauzeti takmičnje u Wisli. Kazahstan i Almaty su novi u kalendaru i prva proba za ZOI 2018 bit će koncem mjeseca februara. Završnica sezone u ski skokovima prema tradiciji bit će održana na slovenskoj Planici.

Nakon uvodnog timskog i pojdinačnog takmičenja u Kligenthalu, sezona se nastavlja u finskom Kussamu, a sva takmičenja i ove sezone možete pratii na kanalima Eurosport i Eurosport 2.

napolizrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI