Sport Centar

Franić neće potpisati za Čelik: Preko telefona je bila jedna priča, a u “četiri oka” druga

Domagoj Franić, 26-godišnji hrvatski stoper, dogovorio je sve uslove dolaska u Čelik, međutim od njegovog potpisa za zenički klub neće biti ništa, jer bosanskohercegovački premijerligaš nije ispoštovao ranije obećano.

Franić neće potpisati za Čelik: Preko telefona je bila jedna priča, a u “četiri oka” druga

Domagoj Franić, 26-godišnji hrvatski stoper, dogovorio je sve uslove dolaska u Čelik, međutim od njegovog potpisa za zenički klub neće biti ništa, jer bosanskohercegovački premijerligaš nije ispoštovao ranije obećano.

Franić je u razgovoru za SCsport.ba istakao da je preko telefona sve dogovorio sa Čelikom, međutim prilikom susreta u “četiri oka” bila je druga priča.

“Između mene i Čelika neće biti ništa. Ne bih iznosio detalje. Nismo se uspjeli dogovoriti. Preko telefona jesmo, ali u “četiri oka” bila je druga priča. Nisam bio zahtjevan. Postavio sam normalne uslove i pristali su. Onda sam slušao samo laži. Bit će sutra, prekosutra…”, rekao je Franić za SCsport.ba, dodavši:

“Ne bih nikoga lično spominjao. Nije ispunjeno ono što sam očekivao. Čelik me je nazvao prvi od bh. klubova i kada sam im dao ruku, svima drugim sam rekao da imam već dogovoreno. Takva sam osoba. Uradio sam sve da dođem u Čelik na posudbu, da pomognem klubu, a da on mene vrati u život”.

Dvadesetšestogodišnji stoper je obavijestio zenički klub da neće doći.

“Sve je bilo dobro preko telefona, ali kada sam došao u Ljubuški onda je bila druga priča, zatim kad smo stigli u Sarajevo treća, a onda kada smo se jutros trebali naći četvrta… Uvuklo se dosta nepovjerenja. Mislim da Čelik nije zdrava sredina za mene i obavijestio sam ih da neću doći”, istakao je Franić.

Franić je naglasio da sportskog direktora Edina Prljaču treba ograditi od ove priče.

“Prljača je od početka do kraja ispunio što je bilo do njega. Ne bih volio da se on stavlja u tu priču. On je sve ispoštovao kako je dogovoreno. Neke druge strane, druge struje su bile tu. Nije to bilo amaterski urađeno, već djetinjasto. Jako mi je žao što se Čelik našao u takvoj situaciji i što sada nije zdrava sredina”, dodao je hrvatski stoper.

Fudbaler koji je pod ugovorom sa češkim klubom Slovacko kaže da je imao toplu dobrodošlicu fudbalera Čelika na čemu im je izuzetno zahvalan.

“Želim se zahvaliti igračima na dobrodošlici. Strašno su me dočekali. Rekao sam sebi osjećam se kao kod kuće. Proveo sam tri prekrasne godine u BiH, tako da je gledam kao svoju drugu domovinu. Imao sam još neke ponude. Odbio sam ponudu iz Litvanije kako bih se vratio svojoj drugoj kući. Žao mi je što neću moći istrčati na Bilinom polju pred takvim navijačima. Imao sam veliku želju, ali nije do mene”, istakao je Franić.

Bivši fudbaler Radnika ističe da će se teško vratiti u BiH u ovom prelaznom roku, ali u budućnosti ima želju ponovo zaigrati na bh. terenima.

“Kontaktirali su me još neki klubovi iz BiH. Nakon svega što sam se naslušao, odlučio sam odmoriti nekoliko dana i onda donijeti odluku za dalje. Mislim da ću se teško sada vratiti, ali nikad ne redi nikad. Jednog dana se želim vratiti, ali ne pod ovakvim uslovima”, kazao je Franić za kraj razgovora za SCsport.ba, te je poželio svu sreću svijeta Čeliku i rekao da će biti njihov navijač.

PREMIJER LIGA BIH

domagoj franicnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI