Sport Centar

Francuska napravila kiks u Kijevu: “Zakuhalo” se u grupi u kojoj se nalaze Zmajevi

Odigrane su i posljednje večerašnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a kiks je napravila Francuska u Kijevu i remizirala je sa Ukrajinom (1:1), tako da se sada "zakuhalo" u grupi u kojoj se nalazi i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Francuska napravila kiks u Kijevu: “Zakuhalo” se u grupi u kojoj se nalaze Zmajevi

Odigrane su i posljednje večerašnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a kiks je napravila Francuska u Kijevu i remizirala je sa Ukrajinom (1:1), tako da se sada “zakuhalo” u grupi u kojoj se nalazi i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Iako je u prvom poluvremenu Francuska bila nešto opasnija, Mykola Shaparenko je u 44. minuti doveo Ukrajince u prednost od 1:0. Nakon pet minuta igre u drugom dijelu, Anthony Martial je uspio izjednačiti na 1:1.

Trikolori u nastavku nisu uspjeli ništa mnogo napraviti, ali bili su bliži trijumfu. Moussa Diaby je pogodio stativu u 78. minuti i to je bilo sve što su gosti uspjeli napraviti u Kijevu.

Hrvatska je golom Marcela Brozovića pobijedila Slovačku sa 1:0. Crna Gora je na gostovanju poražena od Nizozemske sa 4:0, a za Lale je dva puta pogađao Depay, a po jednom Wijnaldum i Gakpo.

Kvalifikacije za SP, svi današnji rezultati:

Finska – Kazahstan 1:0

Kipar – Rusija 0:2

Irska – Azerbejdžan 1:1

Latvija – Norveška 0:2

Slovenija – Malta 1:0

Srbija – Luksemburg 4:1

Farski Otoci – Danska 0:1

Gibraltar – Turska 0:3

Izrael – Austrija 5:2

Nizozemska – Crna Gora 4:0

Slovačka – Hrvatska 0:1

Škotska – Moldavija 1:0

Ukrajina – Francuska 1:1

 

 

 

 

 

crna gorafrancuskahrvatskakvalifikacije za sp u kataruturska
KOMENTARI

KOMENTARI