Sport Centar

(FOTO) Lopte kompanije Select izazvale burne reakcije igrača u Premijer ligi BiH

Prije nekoliko dana smo saznali kako se u Premijer ligi BiH više neće igrati s Adidasovim loptama, a njih će na našim travnjacima zamijeniti lopte danske kompanije Select.

(FOTO) Lopte kompanije Select izazvale burne reakcije igrača u Premijer ligi BiH

Prije nekoliko dana smo saznali kako se u Premijer ligi BiH više neće igrati s Adidasovim loptama, a njih će na našim travnjacima zamijeniti lopte danske kompanije Select.

Prve povratne informacije nisu nimalo dobre, a prvi su se na nove lopte žalili fudbaleri Slobode.

Lopte je javno kritikovao Perica Ivetić, ali i pored njega, mnogi drugi fudbaleri su se kroz neformalne razgovore s novinarima žalili na kvalitet novih Selectovih lopti.

“Sramota je kakve su nam lopte dali da igramo”, prokomentirao je kapiten Slobode Ivetić, koji je dodao i da će fudbaleri Slobode uskoro potpisati peticiju kako bi se na premijerligaške terene vratile adidasove lopte.

Kao što smo naveli, žalili su se brojni drugi igrači, a krovna kuća bh. fudbala već je svim klubovima isporučila nove lopte, kako bi fudbaleri na njih navikli do početka prvenstva, koje je zakazano za 23. februar.

Ostaje nam, kao i njima, da se nadamo da će N/FSBiH pronaći pravo rješenje, jer lopte zaista ne izgledaju najbolje.

Pogledajte i sami:

adidasperica iveticselect
KOMENTARI

KOMENTARI

Sivi Soko
Gost

kamo srece da su nam igraci barem upola kvalitetni kao lopte..

Kole
Gost

što bi naš narod rekao: hrđavom ku.cu i dlake smetaju.

Lopte su odlicne!
Gost

Odakle ce sranje vec iz proklete komunjarske Tuzle, od SDP gamadi koja smao zna ,kao i njihova partija-da KUKA i GALAMI…Ovim loptama s eigra u Skandinaviji i lopte su izuzetno kvalitetne…cak su odlicne kada pada kisa ili je snijeg..bez veze se “igracina”Ivetic buni!Da je on dobar igrac neki, njemu bi i plasticna lopta bila dobra…Cim vidis da se ensto kritikuje iz Tuzle-misli kontra..komunjare su to..to je mala srbska drzava u Federaciji…

Sarajlija
Gost

Idi liječi svoje ideološke bolesti majmune jedan. Kakve komunjare te spopale?
A što se tiče lopti, tekst eje katastrofa. Stavili fotografije i napisali “pogledajte i sami”?
Ša da pogledam? Boju i izgled, pa ako se već neko buni red je da saznamo zašto? Da li im je lopta pretvrda, premekana ili nešto treće?
Ni Messi nije imao adidasovu loptu već je nabijajo polufudbalku po asfaltu Rosaria.

Elmedin
Gost

Sta kvazi-novinaru fali ovim loptama?Hajde nam ti ” strucnjak” sa kupljenom novinarskom diplomom “strucno” reci sta to falu ovim loptama?

Sliver
Gost

Kad “novinar” pise nece se vise igrati “S” Adidasovim loptama” sve ti je jasno, nema ni osnovnu zavrsenu.

aaaa
Gost

Sa ovim loptama se igraju i Danci i Svedjani i Norvezani… Ljudi su 100 god. ispred nas al et, nama uvijek postoji neki alibi, to je najvaznije. Nije nikad do oigraca, ili je teren, ili su lopte, ili sudije… uvijek neko treci!

Dragan
Gost

Lopta kojom igraju Belgijska, Danska, Švedska i Portugalska liga, lopta koja je na FIFA testu pobijedila u aerodinamici, jedina mašinski lijepljenja lopta u svijetu sa 32 panela i zbog toga posjeduje idealan okrugao oblik što garantira idealnu aerodinamiku.
Select je takodje proizvodjac lopte Derby Star kojom se igra Bundes liga njemacke.
Nevjerovatno sta sebi igraci u nasoj ligi dozvoljavaju da komentarisu a pri tom nisu igrali ni u jednoj u rangu gore navedenih liga. Sram neka te bude Iveticu

Nema bolje lopte
Gost

E moj Ivetiću! Đeko, Ibrahimović u svojim klubovima nisu i sada ne igraju Adidas loptama a postižu svjetski priznate rezultate!!!
Za to treba imat glavu i nogu a upitno je dal to imaš ti i dal ćeš imat kad se vadiš na loptu koja je službena lopta Belgije 1. Lige a Belgija prva nacija na FIFA ljestvici, a čuo da će upravo ova lopta pored Danske, Švedske od 1.8. bit i službena lopta Portugalske 1. Lige!!! Pa gdje se sad ti nalziš u tom fudbalskom znanju i kvaliteti?!?!

Tiki
Gost

Iveticu kretenu jedan…ti si strucnjak za bolju loptu debilu jedan. Vrhunski igraci igraju Select loptama, a ti se pametan nasao komentarisati. Za takve ko sto si ti najbolja je krpenjaca.

Fudbaler
Gost

Najbolje da nam Ivetic odredjuje kojim ce se loptama igrati. U mnogo boljim ligama se igra ovim loptama i niko se ne zali, samo ovi nasi nazovi fudbaleri umislili da su neka klasa pa komentarisu loptu. Jarane poradi na svojim nogama i glavi, a pusti loptu.

wpDiscuz