Sport Centar

Kapić napustio Koševo: Klub uvijek mora bit iznad svakog pojedinca bez obzira na ime i prezime

Rifet Kapić je oproštajnom porukom i zvanično završio svoju epizodu na Koševu, nakon što je proteklu polusezonu igrao na posudbi iz Grasshoppersa.

Kapić napustio Koševo: Klub uvijek mora bit iznad svakog pojedinca bez obzira na ime i prezime
FOTO: fksarajevo.ba

Rifet Kapić je oproštajnom porukom i zvanično završio svoju epizodu na Koševu, nakon što je proteklu polusezonu igrao na posudbi iz Grasshoppersa.

Iako je kratko igrao u bordo dresu na kraju se okitio duplom krunom, a definitivno je potvrdio da neće ostati u FK Sarajevo.

“Dragi moj klube,

Nikada nisam bio od nekih velikih riječi, pošto riječi često nisu uopće potrebne da bi se iskazala ljubav ili poštovanje prema nečemu ili nekome. Bitnija su djela. Sve što mogu reći je da osjećam ponos i čast. Ponos što sam nosio tvoj dres i čast što sam tvoj grb predstavljao.

Nažalost zbog poslovnih obaveza nam se putevi razilaze, ali imaš svoje mjesto u mom srcu, i nadam se da ću se jednog dana opet vratiti. Klub uvijek mora bit iznad svakog pojedinca bez obzira na ime i prezime.

Nikada nismo gubili vjeru u sebe, znali smo da smo bolji od njih, to pokazali i osvojili duplu krunu. Za mene je ovo najljepši mogući oproštaj od svog kluba koji sam mogao imati.

Bila mi je želja igrati zadnju utakmicu na Koševu, pomoći saigračima da osvojimo titulu, a tek kada spakujem kofere mislim da ću biti svjestan svega što smo postigli.

Ja ću navijati za Sarajevo, pratiti utakmice i od srca im želim da dođu u Evropi što dalje.

Hvala svim trenerima, saigračima, najboljim navijačima, simpatizerima, svim klupskim radnicima!”, napisao je Kapić.

 

View this post on Instagram

 

Dragi moj klube, Nikada nisam bio od nekih velikih riječi, pošto riječi često nisu uopće potrebne da bi se iskazala ljubav ili poštovanje prema nečemu ili nekome. Bitnija su djela. Sve što mogu reći je da osjećam ponos i čast. Ponos što sam nosio tvoj dres i čast što sam tvoj grb predstavljao. Nažalost zbog poslovnih obaveza nam se putevi razilaze, ali imaš svoje mjesto u mom srcu, i nadam se da ću se jednog dana opet vratiti. Klub uvijek mora bit iznad svakog pojedinca bez obzira na ime i prezime. Nikada nismo gubili vjeru u sebe, znali smo da smo bolji od njih, to pokazali i osvojili duplu krunu. Za mene je ovo najljepši mogući oproštaj od svog kluba koji sam mogao imati. Bila mi je želja igrati zadnju tekmu na Koševu, pomoći saigračima da osvojimo titulu, a tek kada spakujem kofere mislim da ću biti svjestan svega što smo postigli. Ja ću navijati za Sarajevo, pratiti utakmice i od srca im želim da dođu u Evropi što dalje. Hvala svim trenerima, saigračima, najboljim navijačima, simpatizerima, svim klupskim radnicima! Vaš Riki.❤️

A post shared by Riki Kapić (@riki.kapic) on

fksarajevorifet kapic
KOMENTARI

KOMENTARI