Sport Centar

(FOTO) Gradonačelnik Sarajeva se zahvalio legendarnom Figu i uručio mu lijep poklon

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo stigao je jučer u Sarajevo.

(FOTO) Gradonačelnik Sarajeva se zahvalio legendarnom Figu i uručio mu lijep poklon

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo stigao je jučer u Sarajevo.

Čuveni Portugalac došao je na poziv gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake na Međunarodni sastanak tour operatera.

Ideja konferencije je okupiti utjecajne turističke operatere i putničke agencije, predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH te pomoći lokalnim agencijama i hotelijerima da se direktno povežu s međunarodnim kompanijama da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom.

Gradonačelnik Skaka ugostio je Figa u sarajevskoj Vijećnici, te mu se tom prilikom zahvalio uz simboličan i lijep poklon.

“Legendarni Luís Figo je naš gost na 1. Međunarodnom sastanku tour operatora Meet Up Sarajevo 2019. Stigao je da nas podrži u promociji Sarajeva kao turističke destinacije. Hvala mu kao iskrenom prijatelju, jer je ovo izuzetno značajno za naš projekt promocije glavnog grada na svjetskoj sceni. Zvijezde poput Figa koji je ambasador najbogatijeg i najpoznatijeg sportskog natjecanja na svijetu UEFA Lige prvaka šire dobar glas o BiH i Sarajevu. Mi nastavljamo raditi u interesu građana. Prvi dan ovog jedinstvenog skupa MeetUp Sarajevo prošao je veoma uspješno. Više od 200 učesnika ovog međunarodnog skupa bilo je sinoć na spektakularnoj gala večeri u Vijećnici”, navodi se na zvaničnoj Facebook stranici Abdulaha Skake.

Fotografija Abdulah Skaka.

abdulah skakaluis figo
KOMENTARI

KOMENTARI