Sport Centar

FK Željezničar: Ukoliko se sezona ne nastavi, prvak ne treba biti proglašen i niko ne ispada!

FK Željezničar u zvaničnom saopštenju obavijestio je svoje članove, navijače, sponzore i prijatelje da je klub dostavio Nogometnom savezu BiH zvanični stav o nastavku prvenstva, odgovore na postavljeni upitnik, te detaljan plan organizacije utakmica i trenažnog procesa.

FK Željezničar: Ukoliko se sezona ne nastavi, prvak ne treba biti proglašen i niko ne ispada!

FK Željezničar u zvaničnom saopštenju obavijestio je svoje članove, navijače, sponzore i prijatelje da je klub dostavio Nogometnom savezu BiH zvanični stav o nastavku prvenstva, odgovore na postavljeni upitnik, te detaljan plan organizacije utakmica i trenažnog procesa.

U saopštennju se navodi:

“Sva fudbalska takmičenja u Bosni i Hercegovini, a u vezi s virusom COVID-19, odgođena su 12. marta 2020. godine. Svakodnevno prateći sredstva javnog informisanja možemo reći da je epidemiološka situacija u BiH zadovoljavajuća, a to nam potvrđuju i odluke nadležnih organa kojima su skoro sve djelatnosti vraćene u rad, a po našem mišljenju vrijeme je i za sport.

Stav FK Željezničar o nastavku svih fudbalskih takmičenja u BiH je jasan – najtrofejniji bh. klub želi nastavak odigravanja BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa naše zemlje, te da tako na zelenom terenu dobijemo odluke o prvaku, osvajaču Kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na evropskoj sceni, te o mjestima koja vode u niže rangove.

NS/FS BiH je u protekloj sedmici klubovima dostavio Upitnik koji sadrži pitanja o nastavku igranja prvenstva, a FK Željezničar je dostavio krovnoj kući bh. fudbala odgovore na sva pitanja, te detaljne dokumente koji se odnose na:

Plan organizacije utakmice kao domaćin;

  • Jasan i precizan plan odlaska i putovanja na gostujuće utakmice;
  • Spisak mjera i uputa o ponašanju igračima i ostalom osoblju između utakmica, treninga, i sl..
  • Planovi koji su dostavljeni sadrže sve detalje kao što su organizacija i sprovođenje trenažnog procesa, testiranja na COVID-19, stalna dezinfekcija svlačionica i prostorija na stadionu, odlazak na gostujuće utakmice i boravak u karantinu, organizacija domaće utakmice, dolazak ekipa i službenih lica na stadion, te plan o organizaciji medijskih aktivnosti.

Smatramo da se takmičenje treba završiti u postojećem formatu ukoliko to epidemiološke mjere i odluke nadležnih organa u FBiH i RS budu dozvoljavale.

Ipak, ukoliko se ne bi stvorili uslovi za nastavak prvenstva od 07.06.2020 god. kako je predloženo na video sastanku 14.05.2020, FK Željezničar je NS/FS BiH i svim klubovima dostavio četiri prijedloga termina i formata takmičenja, a sve u cilju regularnog i sportskog završetka takmičenja. Svi ovi prijedlozi su u potpunosti sa preporukama i uvjetima koje je propisala i UEFA.

FK Željezničar smatra da je nastavak BH Telecom Premijer lige BiH i Kupa BiH realan, a pogotovo zbog popuštanja mjera u proteklim danima, te ističemo da zbog neigranja utakmica klubovi mogu izgubiti značajna finansijska sredstva, a s obzirom na već tešku situaciju u bh. fudbalu i općenito u sportu to bi bio jako težak udarac za klubove.

Nadamo se da ćemo krenuti putem skoro svih evropskih država i liga iz regije koje su se odlučile za nastavak fudbalskih takmičenja i pored toga što su imale težu epidemiološku situaciju i statistički mnogo više zaraženih.

Ukoliko ipak dođe do odluke o prekidu prvenstva stav FK Željezničar u slučaju prekida prvenstva, a u vezi s plasmanom na tabeli, je da nijedna ekipa ne napusti Premijer ligu BiH, da se ne proglasi prvak, te da nastup u evropskim takmičenjima ostvare ekipe po trenutnom stanju na tabeli. Ipak, nadamo se da do prekida prvenstva neće doći. A da je svima jasno da fudbal bez navijača, a pogotovo bez igre nema smisla.

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!”

fkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
KradOsim
Gost

Može li kako da se mitomani proglase za prvaka, imal kakav integral, korijen, neki novi mit da se skonta, pa da ovi bolesnici sa stočne pijace jame kakav trofej, inaće valja brojati još godina i godina?!

fks stimaj otimaj kradi
Gost

Mamau ti jbm gdje ste vi bili zadnjih 20 godina nego se digli uzeli duplu prvi put u historiji vasoj jadnoj i bjednoj bavili se otimanjem kroz historiju.Zeljo kad je osvajao dule vi ste svrsavali i dzaba kad smo opet trofejniji od vas i ako titulu nismo osvojili od 2013

No problem
Gost

Jebem vam mrtvog Vedrana namješta vam savez. Pokloni titulu svom klubu Begiću.

the user
Gost

Bravo momak, ti si sjajan primjer Seljinog navijača. Znamo mi ko ste i šta ste, samo treba prilika da to i pokažete.

ubipitar
Gost

Jarane nevalja ti ovo od ovakvih se mi iskreni navijaci Želje ogradzujemo jer ovakvih bolida ima na obadvije strane ako je uopste ovaj bot navijac Želje.fujj

the user
Gost

Jbg jarane, reakcija na prvu. Znam ja da nije tako, j.bo njega. Pozdrav

the user
Gost

Sa vrha, naravno 🙂

No problem
Gost

Begiču pokloni svom njanjajvu titulu poserem vam se u usta pitarska.

the user
Gost

Čuvaj srce jarane 🙂 Je.o Želju, ko kakav klub 😉

Emir Dobrača
Gost

Jebem li ti mater debilsku!

the user
Gost

Haahaha, spucaće skretničare infarkt kolektivno. Jadni li ste mitomani.

East side
Gost

Što je babi milo to joj se i snilo 😛 (skretničari su čudo)

Mehmed
Gost

Zato nemozete doc igrom do pravog mjesta, i da po vama nikog ne ispadne, a husa govedo

begicdzemidzic pitrarski kerovi
Gost
begicdzemidzic pitrarski kerovi

Navikli udbasi sa koseva kroz njihovu citavu historiju otimati i na guzove dobijati trofeje majku vam udbasku

the user
Gost

Smiri jarane, srce će te opalit 🙂

Uostalom, ko te j..e

karastilanevadi
Gost

FKS nije vise narodni klub pardon nije nikad ni bio nego politicki isprdak a sad su D.J.L.

Gile
Gost

Zasto ne prenesete saopstenje FK Sarajevo???

Dr.Speplic
Gost
Stvarno mislite da mozete stici Sarajevo ako se nastavi prvenstvo??? Nemate roster da izgurate regularni zavresetak a po ovom ubrzanom gdje bi se igralo skoro svaki dan popusili bi i trenutnu poziciju. Malo bolje upuceni znaju da u zelji nema plata vec 5 mjeseci. Igraci su predlozili smanjenje primanja pod uslovom da se isplate dugovanja. Stilic tuce igrace na treningu. Fol zalazete se za nastavak a Boga molite da se ne nastavi jer ne biste mogli ni finansijiski izgurati do kraja. Al jebes sta ti se desava u kuci, Vama je jedino bitno da Sarajevo ne uzme titulu koju je… Čitaj više »
Hmz1987
Gost

Ma nemoj.Sto se onda plasite da ce se liga nastaviti? Plasite se da ce vas Zvijezda 09 pobijediti? Ne vjerujem.Vi ste se uvjek Želje plasili i plasit cete se.

wpDiscuz