Sport Centar

FK Sarajevo: Stvaranje uslova za navijače koštalo je preko 45.000 KM, kazne su kočnica za napredak

FK Sarajevo je odigralo odličnu utakmicu protiv BATE Borisova u kojoj su nezasluženo upisali poraz u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige, a borbenost igrača na terenu i sve razloge za ponos zasjenile predstojeće kazne.

FK Sarajevo: Stvaranje uslova za navijače koštalo je preko 45.000 KM, kazne su kočnica za napredak

FK Sarajevo je odigralo odličnu utakmicu protiv BATE Borisova u kojoj su nezasluženo upisali poraz u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige, a borbenost igrača na terenu i sve razloge za ponos zasjenile predstojeće kazne.

Bordo klub očekuje kazna UEFA-e zbog prekida utakmice proitv BATE-a, a klub sa Koševa izdao je saopštenje koje vam prenismo u potpunosti.

“Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo sinoć su igrali prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige. Bordo tim ostavio je posljednji atom snage na terenu, igrači su pokazali volju, kvalitet i da ostvareni uspjeh prošle sezone nije slučajnost.

Međutim, dan poslije utakmice sve to je u drugom planu. Nisu važne sjajne partije fudbalera, jedinstvo koje su pokazali, ne priča se ni o budućim partnerima u Zenici. Devetog augusta, svi se bave predikcijama novčane kazne koja će uslijediti u narednom periodu, a bit će rigorozna.

Tokom susreta zapaljeno je nekoliko baklji koje su naknadno ubačene na teren, korišteni su topovski udari što je kulminiralo pomjeranjem tehničkog osoblja tima BATE Borisov na terenu.

Fudbalski klub Sarajevo se želi zahvaliti onim navijačima koji su došli u Zenicu i podržavali svoj klub poštujući pravila ponašanja na tribinama koje su iznimno bitna, te pružili sportsku podršku klubu koji se voli!

U proteklom periodu administracija Fudbalskog kluba Sarajeva je uložila ogromne napore i značajne finansijske resurse glede organizacije utakmice u Zenici, trudeći se iznaći što pogodnije finansijske uslove kako bi se odgovorno upravljalo klubom i njegovim resursima, te navijačima obezbijedio što bolji ugođaj.

Nakon nekoliko godina uspješno je ogranizovan prijevoz vozom u Zenicu koji je besplatan za navijače, dogovoreno je korištenje parking mjesta bez novčane naknade. Postavljeni su temelji za uspješnu saradnju sa MUP-om ZDK u narodnom periodu, a sam dolazak velikog broja navijača na stadion Bilino polje prošao je bez incidenata. Logistički troškovi za stvaranje što ugodnijih uslova za navijače od prevoza do kompletne organizacije iznosili su preko 45.000 KM.

Nažalost, kazne koje prijete Fudbalskom klubu Sarajevo zbog pirotehničkih sredstava na tribinama i terenu, predstavljaju kočnicu u napretku kluba, kako sa logističke tako i sa reputacijske strane.

Fudbalski klub Sarajevo najoštrije osuđuje neodogovorno postupanje onih navijača koji su uprkos brojnim upozorenjima ipak odlučili da ljubav prema klubu pokažu kaznama koje će u dogledno vrijeme biti izrečene klubu, a zasigurno će biti iznimno visoke”, stoji u saopštenju bordo kluba.

SARAJEVO – BATE BORISOV 1:2

bate borisovfksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

hase
Gost

nije to nikakva kočnica za napredak. sada lijepo sačekati derbi protiv želje pa uredno naplatiti ulaznicu za utakmicu (15KM). redovna cijena 5KM kao uvijek + 10KM za 4500 vatrenih navijača na sjeveru da pokriju trošak od 45 milja koji su prouzrokovali. vrlo jednostavno. oni su napravili problem, sada nek i plate. pa da vidimo ko je pravi navijac

Chwilla
Gost

Cuj oni su napravili problem, dobili ste ponudu odbili ste.
Pa necete vi u tudjoj kuci odredjivati pravila hahahahah

wpDiscuz