Sport Centar

FK Sarajevo odbio ugovor Općine, predložen nastavak pregovora o stadionu nakon lokalnih izbora

Nakon što je jučer na klupsku adresu stigao korigovani prijedlog ugovora o korištenju Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase, Fudbalski klub Sarajevo obavijesto je navijače i javnost da je dostavljena verzija neprihvatljiva jer "ne uvažava najvažnije primjedbe kluba".

FK Sarajevo odbio ugovor Općine, predložen nastavak pregovora o stadionu nakon lokalnih izbora

Nakon što je jučer na klupsku adresu stigao korigovani prijedlog ugovora o korištenju Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase, Fudbalski klub Sarajevo obavijesto je navijače i javnost da je dostavljena verzija neprihvatljiva jer “ne uvažava najvažnije primjedbe kluba”.

U saopštenju bordo kluba se navodi:

“Imajući u vidu dugoročni razvoj FK Sarajevo, klub ne želi da donosi suštinske i dugotrajne odluke pod vremenskim pritiskom. Zbog toga je odlučeno da se pregovori prolongiraju do okončanja lokalnih izbora.

U ovom kontekstu, bitno je naglasiti da je prednacrt ugovora o zakupu stadiona na adresu kluba dostavljen 21. oktobra, iako je po odluci Općinskog vijeća sa sjednice održane 29. jula usaglašen prijedlog ugovora između Općine i FK Sarajevo trebao biti ponuđen na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća održanoj 3. septembra.

Zbog rokova koji nisu ispoštovani, te kašnjenja početka sastanaka pregovaračkih timova dvije strane, nije moguće definisati konačni ugovor u datom vremenskom roku.

U dopisu upućenom Općini Centar ovog jutra predložen je novi sastanak pregovaračkih timova u prvoj sedmici novembra kako bi se usaglasile sporne odredbe i približili stavovi u cilju pronalaženja rješenja prihvatljivog za obje strane.

FK Sarajevo je spreman nastaviti pregovore sa predstavnicima Općine Centar odmah nakon okončanja lokalnih izbora u mjesecu novembru 2020. godine u cilju postizanja kvalitetnog i dugoročno održivog sporazuma za razvoj ne samo FK Sarajevo već i sporta na području Općine Centar i Grada Sarajevo”.

fksarajevoopcina centarstadion asim ferhatovic hase
KOMENTARI

KOMENTARI

KRIVICNE PRIJAVE
Gost

JOS KORAK OD KRIVIČNIH PRIJAVA!!
KO GOD DRŽAVNI STADION KAO DRŽAVNU IMOVINU DA PRIVATNOM KLUBU, ČINI KRIVIČNO DJELO!!
KRIVIČNE SU SPREMNE!!
Nadam se da će razum i struka prevladati i spriječiti nezakonito raspolaganje državnom imovinom.

Ninja
Gost

Krivicno ti mamu jebemo!!!

ZELJEZNICAR za zivot cijeli
Gost
ZELJEZNICAR za zivot cijeli

Svaka vama cast!!! Dok nasi kriminalci i kamatar vuku za rukav ovu zelenu gamad i mole ih da nas spase gasenja, vi ih hladno odbijate. RESPEKT VELIKI OD KOMSIJA.

Neko iz mase
Gost

J li ti dusmanski hadzi miske sve od do

wpDiscuz