Sport Centar

FK Sarajevo: Ako se PLBiH ne nastavi, prvak treba biti ekipa koja je lider nakon dvije trećine sezone

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, trenutno vodeći tim na tabeli i osvajač duple krune u sezoni 2018/19 - Fudbalski klub Sarajevo, obavijestio je navijače i javnost da je Klub svim srcem za nastavak takmičarske sezone Premijer lige u sugerisanim terminima od strane Nogometnog saveza BiH.

FK Sarajevo: Ako se PLBiH ne nastavi, prvak treba biti ekipa koja je lider nakon dvije trećine sezone

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, trenutno vodeći tim na tabeli i osvajač duple krune u sezoni 2018/19 – Fudbalski klub Sarajevo, obavijestio je navijače i javnost da je Klub svim srcem za nastavak takmičarske sezone Premijer lige u sugerisanim terminima od strane Nogometnog saveza BiH.

Saopštenje vam prenosimo u cijelosti, bez intervencija:

“Na sastanku održanom jučer, 14. maja N/FS BiH dostavljen je ispunjeni upitnik, sa potvrdnim odgovorom na pitanje “Da li ste za nastavak takmičarske sezone 2019/20?”.

Sarajevo je saglasno sa nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu takmičenja, sa početkom najdalje do 6./7. juna 2020. godine. Prvenstvo bi se na taj način okončalo najkasnije do 20. jula, te bi ekipe imale dovoljno vremena za odmor i pripremu za početak evropske sezone.

U cilju maksimalne zaštite igrača, stručnog štaba i drugih učesnika, od strane medicinskog tima, u dokumentu je sugerisan i niz tačaka koje je neophodno ispuniti, a koje se slažu sa prethodno dostavljenim instrukcijama od strane N/FS BiH.

U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je institucija koja će donijeti konačnu odluku. Imajući u vidu da je kompletirano 2/3 prvenstva (sve ekipe igrale međusobno 2 puta), zvanični stav Kluba je da trenutno stanje na tabeli treba biti verifikovano kao konačno, te da prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom.

Također, Fudbalski klub Sarajevo obavještava javnost da će iskoristiti zakonom dozvoljena sredstva kako bi se zaštitio od izjava pojedinaca koji budu iznosili lažne informacije u javnosti vezano za poslovanje i odluke Kluba”, navodi se u saopštenju.

fksarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
Mehmed
Gost

Nije realno da I Ko budemo prvak I da iko ide u evropu..

the user
Gost

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, trenutno vodeći tim na tabeli i osvajač duple krune u sezoni 2018/19 – Fudbalski klub Sarajevo

Jel nekom nešto ovde nije jasno?

udbaskopolitickiklub
Gost

navilki ste vi na guzove nebi vam bio ovo prvi put vas je stvorila politika tako da za vas ovo nista nije strano isti ste ko ovi iz sda

the user
Gost

Sta ćes jarane, grad i drzava trebali jedan veliki, ozbiljan klub koji ce ih dostojanstveno predstavljati u svijetu. Isto i sa KK Bosna.
Na ove manje, Djerzelez, Slaviju, Zeljeznicar, Napredak itd. se nije moglo racunati.
Pozdrav sa vrha 🙂

osa1212
Gost

popisam se na takav klub i takve navijace koji se ponose sto su stvoreni otimacinom i politikom i ovakvim nacinom zavrsetka sezone mene bi bilo stid da se Zelji dodjeli titula na ovakav nacin

the user
Gost

Ne znam što te onda nije stid onih kupljenih titula i isprošenog stadiona s kojim se toliko hvalite. SDA i Savez su vam ga napravili, jel te toga stid?

brle
Gost

Znaci i u holandiji je prekinuto prvestvo i niko nije proglasen prvakom i ako je ajax i alkmar imaju isto bodova ponistena sezona i po kojoj logici je sarajevo prvak pa ovo samo u bosni moze proci ni ujednoj normalnoj zemlji ovo nebi proslo ili prekidaj skoz bez prvaka ili nastavi

ajsdiajs
Gost

Pogan od kluba šute ko čkepi i mute i sad kad su vidjeli obavještenje giganta i oni ko veli imaju stav a to je kmeee hoćemo titulu svijet umireee ne može se igraaat Željo će nam opet petaka zabit

wpDiscuz