Sport Centar

FK Radnik: Spremni smo izaći u Evropu ako Željezničar ne dobije licencu

Direktor Radnika, Nebojša Tomić, nije želio previše da komentariše situaciju u kojj bi Radnik ukoliko Željezničar "izvisi" za licencu stekao pravo nastupa u međunarodnim takmičenjima.

FK Radnik: Spremni smo izaći u Evropu ako Željezničar ne dobije licencu

Direktor Radnika, Nebojša Tomić, nije želio previše da komentariše situaciju u kojj bi Radnik ukoliko Željezničar “izvisi” za licencu stekao pravo nastupa u međunarodnim takmičenjima.

“Ne bih da ispadne da vršim pritisak na Drugostepenu komisiju FS BiH jer nisu donijeli konačnu odluku, pa ne mogu da komentarišem. Ali, ako neko nije ispunio svoje zakonom propisane obaveze, mi smo spremni da zauzmemo njihove pozicije, pod uslovom da to dokažemo na terenu i budemo bolji od Mladosti, koja će takođe imati priliku”, izjavio je Tomić za mondo.ba.

Radnik je propustio da na travnatom terenu ovjeri plasman u međunarodna takmičenja u posljednje tri utakmice protiv Zrinjskog (1:1), Želje (0:1) i Širokog Brijega (2:1).

“Stvarno su u tim utakmicama presudile nijanse. Sportska sreća je bila na strani rivala a i poneke diskutabilne odluke sudija, pa nismo uspjeli da osvojimo sva tri boda u Mostaru ili barem bod protiv Plavih na Gradskom stadionu u Bijeljini”.

TABELA PREMIJER LIGE

PAROVI 33. KOLA

fkradniknebojsa tomic
KOMENTARI

KOMENTARI