Sport Centar

FK Olimpik potpisao dugogodišnje ugovore sa tri omladinca

Sanjin Ćeman, Sedin Ramić i Anes Dedović u prisustvu direktora kluba Hamde Spahića i koordinatora omladinskog pogona Mirze Šarića u prostorijama kluba su potpisali ugovorne obaveze.

FK Olimpik potpisao dugogodišnje ugovore sa tri omladinca

Sanjin Ćeman, Sedin Ramić i Anes Dedović u prisustvu direktora kluba Hamde Spahića i koordinatora omladinskog pogona Mirze Šarića u prostorijama FK Olimpika su potpisali ugovorne obaveze.

Šarić nije krio zadovoljstvo zbog svega što se desilo.

“Prije dvije godine smo jasno rekli šta želimo u budućnosti od omladinskog pogona. Današnjim potpisima smo dokazali da smo stigli na korak do ostvarenja cilja. Izuzetno mi je drago da su ova tri momka potpisali ugovore i mogu slobodno reći da je ovo jedan novi korak u historiji kluba. Siguran sam da će i u narednim mjesecima i godinama biti još dosta fudbalera, koji će nadamo se biti okosnica tima u godinama koje dolaze.”

Sanjin Ćeman koji je po vokaciji napadač, najbolji je strijelac juniorskog tima.

“Drago mi je da sam potpisao ugovor sa klubom koji mi je dao priliku da radim, napredujem i da se izborim za svoj status. Nadam se da ću opravdati povjerenje čelnika kluba i nadam se seniorskom debiju u proljetnoj polusezoni.”

Sedin Ramić, ljevonogi stoper, je već imao priliku da igra takmičarske utakmice ove sezone, a nakon potpisa ugovora nije krio svoje zadovoljstvo.

“Moram biti iskren i reći da mi je ovo jedan od najljepših dana u životu. Imao sam priliku trenirati i igrati za seniorski tim i znam koliko to svakom od nas mladih znaći. Hvala ljudima koji su prepoznali naš rad i dali nam priliku za dodatni napredak.”

Još jedan veznjak koji je potpisao ugovor je Anes Dedović, momak koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

“Današnji potpis ugovora je satisfakcija za sve što smo radili u prethodnim godinama. Sada je na nama da se dodatno dokažemo i nastavimo sa još boljim radom i tako opravdamo povjerenje koje smo dobili.”

Sva trojica mladih fudbalera su rođeni 2000. godine, a sa Olimpikom su potpisali višegodišnje ugovore.

(olimpik.ba)

fkolimpik
KOMENTARI

KOMENTARI