Sport Centar

FK Krupa: Raskinuli smo ugovor s Borcem, nerealno je očekivati da nastavimo igrati PLBiH

Proteklih dana piše se o istupanju Fudbalskog kluba Krupa iz Premijer lige BiH, a u takmičenju bi ga trebao zamijeniti Leotar.

FK Krupa: Raskinuli smo ugovor s Borcem, nerealno je očekivati da nastavimo igrati PLBiH

Proteklih dana piše se o istupanju Fudbalskog kluba Krupa iz Premijer lige BiH, a u takmičenju bi ga trebao zamijeniti Leotar.

Sada se Krupa oglasila zvaničnim saopštenjem u kojem nije zvanično objavila da izlazi iz lige, već je istakla da nije sigurna da može obezbijediti finansijsku konstrukciju za sezonu 2021/22.

Otkrili su da su raskinuli ugovor s Borcem o korištenju Gradskog stadiona u Banjaluci, te da će poštovati svaku odluku Nogometnog saveza BiH.

“S obzirom na to da smo zadnjih nekoliko dana svjedoci raznih informacija i dezinformacija, a koje smo imali priliku da čitamo u medijima, Uprava FK ,,Krupa” je odlučila da izda ovo saopštenje za sve navijače i simpatizere kluba kao i cijelu javnost u BiH.

Naime, kako fudbalski kompleks u Krupi na Vrbasu nema sve potrebne uslove za igranje m:tel Premijer lige BiH, bili smo prinuđeni, u prethodnom periodu, da zamolimo rukovodstvo FK ,,Borac” da nam izađe u susret i ustupi svoj stadion na korištenje, a što je i učinjeno od strane istih, na čemu smo im zahvalni.

Međutim, svjesni novonastale situacije u kojoj se svi nalazimo (evropskih utakmica koje igra FK Borac, TV prava koja nas obavezuju od momenta kada počne liga i sl) smatramo da nećemo biti u mogućnosti da ispoštujemo sve procedure prilikom organizovanja i odigravanja utakmica.

Ulaskom u proces dobijanja licence za takmičarsku sezonu 2021/2022. godine, a bez prethodno obezbijeđenih svih neophodnih uslova za učestvovanje u istoj, ugrozili bismo takmičenje, narušili regularnost i na taj način bacilli mrlju na sve ono što je naš klub radio prethodnih 12 godina, a to je poštovanje svih sportskih i ljudskih vrijednosti, kako na terenu tako i van njega!

Zbog naprijed navedenog, raskinuli smo ugovor sa FK ,,Borac”. Njima smo zahvalni na svemu što su uradili za nas, želimo im mnogo sreće i uspjeha u evropskom takmičenjima i da se Banja Luka, ali i cijela Republika Srpska, raduje kao što se radovala Borčevim uspjesima prethodnih nekoliko sedmica.

Nedostatak infrastrukture zahtjeva investicije u vrijednosti preko million KM, koje naš klub nije u mogućnosti samostalno da iznese. Uz navedene probleme vezane za infrastrukturu, nismo sigurno ni da bismo mogli obezbijediti finansijsku konstrukciju kluba za sezonu 2021/2022. godine.

Ono što je svakako važno napomenuti je činjenica da je FK Krupa učestvovanjem u m:tel Premijer ligi BiH sve svoje obaveze prema igračima, zaposlenima, dobavljačima i savezima regulisala, a što će se nastaviti i u budućem periodu, nevezano od takmičarskog ranga u kojem se klub nalazio. Zaključno, obratićemo se i NS BIH sa detaljnim objašnjenjem oko dobijanja licence za učestvovanjem u ligi.

Svjesni da je nerealno očekivati da naš klub nastavi takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH, smatramo da imamo sve uslove za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, ali bez obzira na navedeno, mi ćemo poštovati sve odluke koje krovni savez donese, te se istima prilagoditi”, stoji u saopštenju Krupe.

fkkrupa
KOMENTARI

KOMENTARI