Sport Centar

FIT keks Liga srednjih škola: Tekstilna škola slavila u dramatičnom finalu

U dramatičnom finalu FIT keks Lige srednjih škola, kakvo se samo poželjeti može, titulu je osvojila Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn. Pobjednik je odlučen nakon golijade u regularnom toku meča i izvođenja jedanaesteraca.

FIT keks Liga srednjih škola: Tekstilna škola slavila u dramatičnom finalu

Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn – Druga gimnazija 3:3 (Medić x2, A. Durmo / Dević, Oruč x2) – nakon penala 3:1

Tekstilna škola je dominirala od prve minute. U velikom broju prilika vrijedi istaći da je u šestoj minuti Jasmina Durmo pogodila je prečku, nakon čega je Merjema Medić atraktivno pokušala, a u nastavku Azra Durmo je šutirala pored gola. Selma Dević je sa svoje polovine pogodila prečku. Merjema Medić je u posljednjim trenucima prvog dijela pogodila za vodstvo Tekstilne škole. Odmah na početku drugog poluvremena Selma Dević je izjednačila na 1:1. U 18. minuti drugim golom Merjema Medić je donijela novo vodstvo Tekstilnoj školi. Azra Durmo je pogpdila za 3:1, a četiri minute prije kraja Belma Oruč je smanjila na 3:2 i vratila neizvjesnost u meč. U posljednjim trenucima Oruč je pogodila za 3:3, te su penali odlučili meč. Bolja sa 3:1 bila je Tekstilna škola.

Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn: Dalila Helja, Merjema Medić, Jasmina Durmo, Azra Durmo, Džejlana Sućeska, Lejla Mustajbegović, Samra Čančar, Magnesa Smajović, Adela Čomor.

Druga gimnazija: Iman Delić, Belma Oruč, Hana Ferhatović, Neira Alispahić, Rebecca Serra, Selma Dević, Mediha Kahrović, Nadža Bogilović, Amina Hodžić, Ema Šahbegović, Belma Šabanović, Iman Peljto, Ena Isen, Sibel Repuh.

Ovaj projekat podržali su Royal Jelly, FIT keks, Sprind, te Coca-Cola HBC B-H d.o.o Sarajevo sa vodom OlimpijaPridružite se i našoj Facebook stranici Liga srednjih škola.

fit kiks liga srednjih skola
KOMENTARI

KOMENTARI