Sport Centar

FIT keks Liga srednjih škola: Druga gimnazija i Tekstilna škola u finalu

Odigrani su polufinalni susreti FIT keks lige srednjih škola za žene u KSC Skenderija.

FIT keks Liga srednjih škola: Druga gimnazija i Tekstilna škola u finalu

Srednja ugostiteljsko-turistička škola – Druga gimnazija 1:1 (Nasić / Dević) – 2:3 nakon penala

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika, a vrijedi istaći Elmedinu Čutura, koja je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama u odbrani zaustavila napade Druge gimnazije. Ipak, u sedmoj minuti Selma Dević je dovela Drugu gimnaziju u vodstvo. U drugom poluvremenu Ugostiteljsko-turistička škola je imala više od igre, a u 15. minuti Aida Nasić je postigla fantastičan gol za 1:1. Do kraja rezultat se nije mijenjao te su uslijedili penali nakon kojih je sa 3:2 Druga gimnazija prošla u finale.

Srednja ugostiteljsko – turistička škola: Elmedina Čutura, Sumeja Kapo, Fahida Ramadani, Alena Slijepčević, Aida Nasić, Saliha Dokara, Melisa Čakurija, Ajla Brkanić, Emina Halilović, Elma Mehović.

Druga gimnazija: Iman Delić, Belma Oruč, Hana Ferhatović, Neira Alispahić, Rebecca Serra, Selma Dević, Mediha Kahrović, Nadža Bogilović, Amina Hodžić, Ema Šahbegović, Belma Šabanović, Iman Peljto, Ena Isen, Sibel Repuh.

Srednjoškolski centar Vogošća – Srednja tekstilna škola 0:2 (Čomor, Medić)
Srednja tekstilna škola je dominirala u prvom poluvremenu i imala je nekoliko dobrih prilika preko Azre i Jasmine Durmo, ali rezultat se nije mijenjao. Tekstilna škola nastavila je u istom tempu u drugom dijelu. Najopasnije su bile Azra Durmo i Merjema Medić, koja je potezima podizala sve prisutne na noge, napravila je nekoliko “slaloma”. Lamija Durmić je imala dobru šansu za Srednjoškolski centar Vogošća, a odmah nakon toga na asistenciju Merjeme Medić pogodila je Adela Čomor. Merjema Medić je dvije minute do kraja pogodila iz slobodnjaka i udvostručila prednost Tekstilne škole. Do kraja je ostalo 2:0.

Srednjoškolski centar Vogošća: Ajša Bureković, Dika Hodžić, Selma Durić, Edina Paćo, Elma Ahmetović, Medina Mezit, Dženeta Nuhanović, Lamija Durmić, Ajla Avdić, Devla Panjeta, Nejla Bradić, Mirela Omerović.

Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn: Dalila Helja, Merjema Medić, Jasmina Durmo, Azra Durmo, Džejlana Sućeska, Lejla Mustajbegović, Samra Čančar, Magnesa Smajović, Adela Čomor.

fit keks liga srednjih skolaliga srednjih skolalss
KOMENTARI