Sport Centar

FIS kup na Bjelašnici: Potvrđeno učešće oko 100 skijaša iz brojnih zemalja

Na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici od 21. do 23. februara ove godine, u organizaciji Skijaškog kluba Sarajevo (SSK), održat će se međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama, FIS kup "Djeca za mir u svijetu".

FIS kup na Bjelašnici: Potvrđeno učešće oko 100 skijaša iz brojnih zemalja

Na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici od 21. do 23. februara ove godine, u organizaciji Skijaškog kluba Sarajevo (SSK), održat će se međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama, FIS kup “Djeca za mir u svijetu”.

Učestvovat će djeca starosne dobi od 12 do 16 godina u disciplinama super G, slalom i veleslalom. Riječ je o jednom od 11 dječijih takmičenja registrovanih u kalendaru Međunarodne skijaške federacije (FIS), koja se održavaju u svijetu svake godine. Tokom posljednjih 20 godina na ovoj utrci učešće su uzeli timovi iz 20 zemalja regije i svijeta.

Na ovogodišnjem FIS kupu “Djeca za mir u svijetu” potvrđeno je učešće oko 100 mladih skijaša i skijašica iz Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta.

Takmičit će se najbolji mladi skijaši iz Argentine, Hong Konga, Novog Zelanda, Brazila, Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Mađarske, te Bosne i Hercegovine.

“Takmičenje promovira mir i prijateljstvo i posvećeno je djeci koja su izgubila svoje živote tokom ratnih dejstava u BiH. Rukovodstvo SSK smatra da je uspješno organiziranje ovog, već tradicionalnog, međunarodnog takmičenja korak ka vraćanju olimpijskih planina Bosne i Hercegovine, u kalendar Svjetskog kupa, što su naredne aktivnosti koje će se poduzeti u saradnji sa Skijaškim savezom BiH i entitetskim savezima”, saopštili su iz SSK-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svečano otvaranje manifestacije je u subotu 22. februara u 11 sati dok će se trke održavati u petak, subotu i nedjelju od 08.30.

Generalni pokrovitelj FIS kupa “Djeca za mir u svijetu” su Grad Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

bjelasnicafis kup djeca za mir u svijetu
KOMENTARI

KOMENTARI