Sport Centar

FIBA Intercontinental Cup: Po prvi put će učestvotati šampion razvojne NBA G lige

Austin Suprsi, šampioni NBA G lige za 2018. godinu će se pridružiti grčkom AEK-u, kao i San Lorenzu iz Argentine te Flamengu na Intercontinental kupu, koji se održava u Rio de Janeiru.

FIBA Intercontinental Cup: Po prvi put će učestvotati šampion razvojne NBA G lige

Austin Suprsi, šampioni razvojne NBA G lige za 2018. godinu će se pridružiti grčkom AEK-u, kao i San Lorenzu iz Argentine te Flamengu na Intercontinental Cupu, koji se održava u Rio de Janeiru u Brazilu.

Parovi polufinala su San Lorenzo de Almagro protiv AEK-a i Flamengo protiv Austin Spursa.

Utakmice polufinala su na rasporedu 15. februara, a utakmice finala i za 3. poziciju se igraju 17. februara.

Ovo će biti prvi put u historiji da će FIBA-in Intercontinental Cup imati učesnika iz razvojne NBA G lige, prvaka FIBA-ine Lige šampiona te osvajača DIRECTV lige iz Amerike.

Komesar NBA lige Mark Tatum je izjavio: “Imati osvajače razvojne NBA G lige Austin Spurse na FIBA-inom Intercontitnental Cupu, predstavlja fantastičnu priliku, ne samo za igrače da pokažu svoje NBA skilove, već i za cjelokupno takmičenje, kako bi se pokazalo na svjetskoj sceni u što boljem svjetlu”.

Podsjećamo, jedan od učesnika razvojne NBA G lige su i Long Island Netsi, u čijem je dresu je nastupao i bh. reprezentativac Džanan Musa, gdje je pružao sjajne partije.

FIBA Intercontinental Cup
KOMENTARI

KOMENTARI