Sport Centar

Ferguson: Odjednom sam prestao pričati, bio sam prestravljen i bojao sam se da gubim pamćenje

Čuveni fudbalski trener Sir Alex Ferguson je uoči premijere filma o sebi pod nazivom "Sir Alex Ferguson: Nikad ne odustaj", govorio o svojim životnim iskustvima koje će zauvijek pamtiti.

Ferguson: Odjednom sam prestao pričati, bio sam prestravljen i bojao sam se da gubim pamćenje

Čuveni fudbalski trener Sir Alex Ferguson je uoči premijere filma o sebi pod nazivom “Sir Alex Ferguson: Nikad ne odustaj”, govorio o svojim životnim iskustvima koje će zauvijek pamtiti.

Jedno od njih je svakako i ono iz 2018. godine kada je ovaj legendarni menadžer imao velikih problema sa zdravljem. Tada je imao moždani udar, a nakon izliva krvi u mozak morao je na hitnu operaciju.

Odigralo se to 5. maja 2018. godine, a na svu sreću, Ferguson je preživio.

“Pokušao sam da ustanem iz kreveta i samo sam se srušio. Imao sam veliku sreću što sam pao na policu sa cipelama. Sve cipele su ispale i napravile buku, koju je Cathy čula. Prišla je i naslonila me uz zid. To je posljednje čega se sjećam“, rekao je Ferguson.

Nakon operacije, najveći strah bio mu je da će izgubiti pamćenje.

“Unuci su bili sa mnom i odjednom sam prestao da pričam. Jednostavno nisam ništa mogao da izgovorim. Bio sam prestravljen u tom momentu, da budem iskren. Počeo sam da razmišljam šta ću dalje da radim. Nisam mogao da govorim, pitao sam se da li sam izgubio pamćenje. A onda sam radio sa logopedom. Ona je bila sjajna, dala mi je zadatak da napišem imena svih članova svoje porodice, imena svojih igrača, a posle desetak dana sve je bilo kako treba”, otkrio je Ferguson šokantne detalje.

Na pitanje koliko ga je ovo iskustvo promijenilo, Ferguson je rekao:

“Vjerovatno ne posmatramo stvari ozbiljno, u smislu svijesti koliko smo ranjivi. Ako odem sutra, biću zahvalan na dodatne tri godine života koje sam dobio. To je osjećaj koji imam“.

Fergie inače danas ima 79 godina.

alex fergusonsir alex ferguson
KOMENTARI