Sport Centar

Federer stao u zaštitu Đokovića: Razumijem ga, nije pronašao izgovor jer se i meni dešavalo

Legendarni švicarski teniser Roger Federer govorio je o riječima Novaka Đokovića da su 'vanjski' faktori ostavili traga u njegovom porazu od Roberta Bautista-Aguta.

Federer stao u zaštitu Đokovića: Razumijem ga, nije pronašao izgovor jer se i meni dešavalo

Legendarni švicarski teniser Roger Federer govorio je o riječima Novaka Đokovića da su ‘vanjski’ faktori ostavili traga u njegovom porazu od Roberta Bautista-Aguta.

Nakon poraza od španskog tenisera Đoković je istakao da su stvari van terena poremetili njegovu koncentraciju za vrijeme meča.

U svom stilu, Roger Federer je potvrdio da takve stvari ostavljaju traga na teniserima i stao u odbranu svog velikog rivala.

“Uvijek postoji mnogo toga što se dešava, nezavisno od ATP politike, u mom životu, Novakovom, svačijem… Nekada zaista može da postane previše, umoriš se od stvari sa strane, pregovora i slično. To zna da oduzme energiju i skrene fokus, možda je to ovaj put osjetio malo više, ne znam o čemu je tačno govorio, ali nije jedini, i meni se to dešavalo u prošlosti. Normalno je i nije izgovor, to je činjenica“, zaključio je Federer.

novak djokovicroger federer
KOMENTARI

KOMENTARI