Sport Centar

Federer potvrdio da se vraća tenisu naredne godine: Ne moram igrati pet mečeva u šest dana

Roger Federer rekao je da se "definitivno" namjerava vratiti vrhunskom tenisu 2023., no dodao je da nema nikakvih konkretnih planove osim nastupa na Laver Cupu i domaćem turniru u Baselu kasnije ove godine.

Federer potvrdio da se vraća tenisu naredne godine: Ne moram igrati pet mečeva u šest dana

Roger Federer rekao je da se “definitivno” namjerava vratiti vrhunskom tenisu 2023., no dodao je da nema nikakvih konkretnih planove osim nastupa na Laver Cupu i domaćem turniru u Baselu kasnije ove godine.

Bivši svjetski ‘broj jedan’ koji će u avgustu napuniti 41 godinu, nije igrao od jula prošle godine, kada je ispao iz Wimbledona u četvrtfinalu protiv Huberta Hurkacza.

Ranije ove godine, Federer je potvrdio svoje planove da zajedno sa Španjolcem Rafaelom Nadalom nastupi na Laver Cupu u Londonu, prije natjecanja na švicarskom turniru u dvorani.

Da, definitivno”, rekao je Federer za novine “Tages-Anzeiger” na pitanje želi li se vratiti na ATP turneju 2023.

Kako i gdje, još ne znam. Ali to bi bila ideja. Nisam još planirao više od Laver Cupa i Basela. Nakon Basela, sezona je ionako gotova. Važno mi je da se ponovno osposobim kako bih mogao u potpunosti trenirati. Nakon što to napravim, mogu birati koliko mnogo turnira mogu nastupiti”, dodao je.

“Laver Cup je dobar početak, ne moram igrati pet mečeva u šest dana. Moći ću to učiniti u Baselu”, nastavio je Federer.

Nakon što je ponovio da je „definitivno“ cilj da se vrati na Tour („kako i gdje, još ne znam“), Švicarac se osvrnuo i na nedavno završeni Roland Garros.

“Nisam gledao finale, ali jesam malo gledao četvrtfinale (protiv Đokovića) prije nego što sam otišao spavati. Generalno, nevjerojatno je to što je Rafa postigao. Rekord Petea Samprasa, koji sam ja oborio, bio je 14 grand slam titula, a sada je Rafa osvojio 14 puta Roland Garros. Bio sam sretan zbog njega i skidam mu kapu. Poslije desetog-jedanaestog puta sam već mislio: ’Ovo je nemoguće’. Nastavlja pomjerati granice, gigantski uspjeh“, zaključio je Federer.

roger federer
KOMENTARI