Sport Centar

Fazlić za SC: Ovo je početak sezone, do kraja imam odraditi još osam polumaratona i pet triatlona

U nedjelju 8.aprila 2018. odrzan je 39. NN maraton Rotterdam koji je kupio vrhunske sportiste, kao i hiljade trkača i rekreativaca iz cijelog svijeta.

Fazlić za SC: Ovo je početak sezone, do kraja imam odraditi još osam polumaratona i pet triatlona

U nedjelju 8.aprila 2018. održan je 39. NN maraton Rotterdam koji je kupio vrhunske sportiste, kao i hiljade trkača i rekreativaca iz cijelog svijeta.

To je bio maratonski vikend koji kombinuje vrhunsku sportsku akciju sa osjećajem festivala. Nijedan drugi maraton u Holandiji ne može da se poredi sa atmosferom u Roterdamu, sa više od 950 hiljada entuzijastičnih gledalaca duž kursa i više od 20.000 učesnika.

Među njima našao se i naš bh.državljanin, Haris Fazlić kojem je ovo bio prvi maraton. Kako ističe zadovoljan je svojim nastupom i utisci su fenomenalni.

”Ovaj maraton je samo dio sezone u kojoj imam još osam polumaratona, nekoliko utrka od pet do deset kilometara, te još pet triatlona, a najbitnije mi je sve završiti, odnosno čitavu sezonu kompletirati bez povrede”, rekao je Fazlić za SCsport.ba

Haris je bio učesnik ovogodišnje SC Business lige kao član ekipe Domovi zdravlja KS, a o organzaciji ovog takmičenja ima samo riječi hvale.

”Nažalost nismo uspjeli da izborimo taj famozne završnicu, ali užitak je biti dijelom jednog takvog projekta kao što je Business liga. Čestitam organizatorima sto već nekoliko godina uspjevaju pored svih poteškoća organizovati Business ligu. Nadam se da će iduća godina donijeti još uzbudljiviju sezonu Business lige i da će ekipa Domova zdravlja konačno izboriti plasman u završnicu lige.”

haris fazlicmaratonpolumaratonsc business ligatriatlon
KOMENTARI

KOMENTARI