Sport Centar

Favre: Bayern je uvijek u velikoj prednosti zbog većeg budžeta od Borussije

Trener Borussije Dortmund Lucien Favre izjavio je da je Bayern Minhen u velikoj prednosti pred svaku sezonu u Bundesligi prvenstveno zbog mnogo većeg budžeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Favre: Bayern je uvijek u velikoj prednosti zbog većeg budžeta od Borussije

Trener Borussije Dortmund Lucien Favre izjavio je da je Bayern Minhen u velikoj prednosti pred svaku sezonu u Bundesligi prvenstveno zbog mnogo većeg budžeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Nastavit ćemo svakako postavljati visoke ciljeve, ali oni moraju biti i realni. Ne želim da ukazujem na činjenicu da Bayern samo za pojačanja ima budžet koji je od naših sredstava veći za oko 150 miliona eura. Ne bi trebali ignorisati takve činjenice”, rekao je Favre za njemački “Bild”.

Podsjetivši da je njegova ekipa ove sezone završila na drugom mjestu Bundeslige, odmah iza Bayerna, istakao je da su svakako bili blizu velikog uspjeha.

“Ne smijemo ipak zaboraviti da je Bayern odigrao najbolji drugi dio prvenstva u klupskoj historiji. Također, mogli smo vidjeti i ogroman napredak timova poput Monchengladbacha, Leipziga i Leverkusena. To što smo drugi nije nešto što se podrazumjevalo”, kazao je Favre.

Podsjetimo, Bayern Minhen ove sezone 30. put u bogatoj klupskoj historiji postao je prvak Njemačke.

bayernborussia dortmundlucien favre
KOMENTARI

KOMENTARI