Sport Centar

Favorit za prvog picka na večerašnjem NBA draftu šokirao sve i najavio da bi mogao promijeniti sport

U Konektikatu će se večras, tačnije sat iza ponoći, održati NBA Draft 2020, na kojem će klubovi birati najtalentovanije mlade košarkaše svijeta.

Favorit za prvog picka na večerašnjem NBA draftu šokirao sve i najavio da bi mogao promijeniti sport

U Konektikatu će se večeras, tačnije sat iza ponoći, održati NBA draft 2020, na kojem će klubovi birati najtalentovanije mlade košarkaše svijeta.

Favorit za prvog picka na ovogodišnjem draftu je Anthony Edwards, ali je on izjavom uoči drafta digao mnogo prašine u Americi, pošto je najavio da bi mogao promijeniti sport.

Naime, Edwards je kazao kako je spreman, ukoliko bude izabran na NFL draftu, da se okrene američkom fudbalu i napusti košarku.

“Da me sutra izaberu na NFL draftu, odmah bih napustio košarku, jer tamo na terenu možete da radite šta god želite, da plešete, degažirate loptu, da radite sve vrste nepoštovanja… U NBA ne postoji takva mogućnost. Bili biste odmah kažnjeni”, istakao je 19-godišnji bek, koji je prošle sezone u NCAA bilježio 19.1 poen, 5.2 skoka i 2.8 asistencija po meču.

Nije tu bio kraj “čudnim” konstatacijama potencijalne velike zvezde NBA.

“Da budem iskren, ne mogu da gledam košarku. Još nisam mnogo uključen u ovaj svijet. Ali volim sam sport, samu košarku. To je ono što radim. Fudbal je bio moja prva ljubav, ali vremenom je postalo jasno da u košarci mogu da postignem mnogo više”, poručio je košarkaš iz Atlante.

Pravo da biraju prvog pika za sada imaju Minnesota Timberwolvesi. Iza njih slijede Golden State Warriorsi i Charlotte Hornetsi.

anthony edwardsnba draft
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz