Sport Centar

Faruk Dedić podnio ostavku na mjesto trenera Bosne, naslijedio ga bivši trener Olimpika i GOŠK-a

Ekipa visočke Bosne na početku nove sezone u Drugoj ligi FBiH - Centar ne bilježi rezultate kakvi su se očekivali, a nakon poraza od Mošćanice od 2:1 u prošlom 8. kolu, trener Faruk Dedić je odlučio da podnese ostavku.

Faruk Dedić podnio ostavku na mjesto trenera Bosne, naslijedio ga bivši trener Olimpika i GOŠK-a
FOTO: Facebook/NK Bosna Visoko

Ekipa visočke Bosne na početku nove sezone u Drugoj ligi FBiH – Centar ne bilježi rezultate kakvi su se očekivali, a nakon poraza od Mošćanice od 2:1 u prošlom 8. kolu, trener Faruk Dedić je odlučio da podnese ostavku.

U prvih osam kola je Bosna doživjela tri poraza i upisala pet pobjeda, a Dedić je odlučio da digne sidro.

U razgovoru za zvaničnu stranicu visočkog kluba, Dedić se zahvalio svima u klubu od igrača, uposlenika i UO NK Bosna Visoko. Dedić je istakao da rezultati nisu išli u smjeru u kojim je on zamislio i da je najbolje za ekipu da novi trener proba izvući iz ekipe maksimum i što bolje rezultate.

Kolektiv NK Bosna Visoko se zahvalio sada već bivšem treneru na fer i korektnom odnosu i velikoj ljudskosti koju posjeduje, te su mu poručili da je uvijek dobrodošao u NK Bosna Visoko.

Već je imenovan i njegov nasljednik, a u pitanu je Faruk Kulović, trener sa UEFA Pro licencom. Kulović je svoju trenersku karijeru proveo u nekoliko renomiranih ekipa iz Azije i Afrike.

Sa SC Kuwait je tri puta postao državni prvak, osvajač je kuvajtskog Princ Kupa, a dva puta je igrao grupnu fazu azijske Lige prvaka i jednom četvrtfinale arapske Lige prvaka. Sa FC Suwaig iz Omana igrao je Afrički Kup Federacija.

U BiH Kulović je vodio Bosnu, Goražde, GOŠK i Olimpik.

faruk dedicfaruk kulovicnkbosna visoko
KOMENTARI

KOMENTARI