Sport Centar

Fantastična partija Sulejmanovića protiv Muse nije krunisana pobjedom

Veliki hrvatski derbi odigrali su Cibona i Cedevita u 23. kolu ABA lige, a pobjedu je na kraju slavio gostujući tim rezultatom 85:89. U duelu dva reprezentativca BiH, Emira Sulejmanovića i Džanana Muse, više razloga za zadovoljstvo imao je mlađi Musa.

Fantastična partija Sulejmanovića protiv Muse nije krunisana pobjedom

Sulejmanović je imao fantastičnu rolu, sa 21 postignutim poenom za ukupno 22 minute porvedene na parketu, ali mu to nije bilo dovoljno da njegov tim upiše pobjedu.

Sa druge strane, Musa je postigao tek tri poena za 18 minuta koliko je proveo na parketu. Slabiji lični učinak od kolege iz reprezentacije, neće raočarati Musu jer je njegov tim na kraju upisao važnu pobjedu.

Cibona je mnogo bolje ušla u meč, te imala konstantno vodstvo u prvih 20 minuta koje je sredinom druge dionice raslo do maksimalnih 11 poena prednosti. Na poluvremenu je bilo pet poena prednosti (46:41) za stariji zagrebački klub, ali je Cedevita u posljednje dvije dionice ubrzala ritam te na početku četvrte četvrtine imala koš prednosti. Posljednjih deset minuta bilo je jako zanimljivo, a Cedevita je na kraju bila uspješniji tim za ukupno 17 pobjedu i drugu poziciju u regionalnoj ligi. Cibona je trenutno petoplasirana.

Boatright sa 24 poena je bio najbolji strijelac Cedevite, dok je Sulejmanović sa 21 košem bio najbolji u Ciboni.

adnan caticmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI