Sport Centar

FAN Ferhatović/Regulator slavio u derbiju, ekipa FDS-a silna protiv Bazena

U sportskoj dvorani Amel Bečković večeras su odigrane tri utakmice 15. kola Sport Centar Business lige, a ekipa FAN Ferhatović/Regulator slavila je u derbiju protiv City Parka rezultatom 6:4.

FAN Ferhatović/Regulator slavio u derbiju, ekipa FDS-a silna protiv Bazena

FDS – Bazen Otoka 13:1 (Rovčanin 3x, Hasanspahić 3x, Kahriman 3x, Smječanin 2x, Aljukić 2x / Durmić)

Utakmicu između FDS-a i Bazena Otoka otvorena je furioznom igrom nominalnog domaćina u ovom susretu. Već nakon tri minute FDS je imao dva gola prednosti, pošto su Admir Rovčanin i Emrah Kahriman postigli dva, gotovo identična pogotka, nakon duplih pasova. Treći gol FDS je postigao u devetoj minuti, a ponovo je strijelac bio Kahriman. Nakon 10 minuta igre Bazen Otoka se oslobodila pritiska, što je donijelo tri odlične prilike, ali je realizacija izostala. Ipak, to kažnjavaju fudbaleri Fabrike duhana, pa u 17. minuti postižu još dva pogotka. Strijelci su bili Emir Smječanin i Ahmed Aljukić. Rezultatom 5:0 se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu još veća golijada. FDS se nije zaustavljao, pa su tako pogađali još dva puta Rovčanin i Hasanspahić, a još po jedan su dodali Kahriman i Smječanin. Tako je u 30. minuti susreta rezultat bio 11:0. Najljepši potez dana djelo je Sanida Hasanspahića iz 38. minute. Odlično je gađao i od stativu pogodio dalji ugao gola Bazena Otoka. Do kraja je tarik Durmić smanjio na 12:1, a Ahmed Aljukić postavio rezultat konačan 13:1.

FDS: Emrah Kahriman, Emir Smječanin, Belmin Piragić, Samir Hadžić, Armin Kahriman, Sanid Hasanspahić, Ahmed Aljukić, Haris Kozić, Admir Rovčanin, Mirzet Sibalo.

Bazen Otoka: Adel Subašić, Emir Sinanović, Samir Bešlija, Emir Bašić, Emir Hondo, Eldin Muharemović, Fahrudin Korač, Emir Janjoš, Harun Krajišnik, Anel Imamović.

Tržnice Sarajevo/EJOT – Domovi zdravlja Sarajevo 6:1 ( Trakić 3x, Otajagić 2x, Hadžić / Malešević )

Tržnice/EJOT su briljantno otvorile susret protiv Domova zdravlja golom na startu druge minute, a strijelac je bio Muris Trakić. Isti igrač je pogodio i svega tri minute kasnije. Na het-trik se čekalo svega deset minuta, pošto je Trakić pogodio praznu mrežu ekipe Domovi zdravlja. Nakon toga utakmica se otvorila, a “doktori” su se oslobodili pritiska i stvorili nekoliko dobrih prilika. Izdvaja se solo prodor Dragana Maleševića prilikom kojeg je nanizao kompletnu ekipu Tržnica, ali je šutirao pod faulom.

Drugo poluvrijeme je otvoreno golom Harisa Otajagića, a onda su Domovi Zdravlja imali tri fenomenalne prilike. Dva udarca Maleševića nisu bila precizna ispred samog gola, dok je Lekić izvanredno šutirao sa distance, ali je golman bio siguran. Odmah je uslijedila kazna, nakon što su Otajagić i Hadžić ovjerili trijumf i povećali rezultat na 6:0. U 33. minuti Malešević je konačno pogodio, iskosa sa desne strane iz pozicije koja je bila mnogo delikatnija u odnosnu na prilike koje je imao ranije.

Tržnice Sarajevo/Ejot: Sejad Đozo, Haris Hasanbegović, Admin Holjan, Damir Milušić, Sead Fetahović, Muhamed Efendić, Haris Otajagić, Ismir Terović, Admir Džuho, Damir Junuzović, Haris Hadžić, Adis Klačar, Muris Trakić, Adis Dedić, Mevludin Saračević, Suad Šahbazović.

Domovi zdravlja Sarajevo: Mirsel Selmanović, Dinko Remić, Haris Kaliman, Adis Bubalo, Semir Šahmanija, Damir Hećo, Elvedin Softić, Amer Lekić, Nedim Čatibović, Zlatan Čavić, Sadmir Kujović, Admir Tantula, Adis Glušac, Adis Adilović, Sanin Rizvanović, Dragan Malešević, Admir Smajić, Elmir Alić, Arijel Dizdarević, Inel Husejnović, Islam Mujakić, Armin Hodžić.

FAN Ferhatović/Regulator – City Park 6:4(Ferhatović 2x, Ćosović 2x, Cerić, Memčić / Podbičanin 3x, A. Mulić)

Utakmica između FAN Ferhatović/Regulatora i City Parka je bila izuzetno važna za konačni plasman u playoffu. Ipak, na startu je na terenu postojao samo jedan tim, a to je bio City Park. U trećoj minuti ofanziva je krunisana golom Podbičanina nakon što je sam izborio korner, a onda iz kornera nakon tri pokušaja pogodio gol. Isti igrač je udvostručio prednost sjajno istrčanom kontrom. FAN Ferhatović je mnogo bolje igrao u nastavku poluvremena, a tri odlične šanse bile su najava gola Emira Memčića za smanjenje rezultata na 1:2. Podbičanin je het trik postigao u 16. minuti, a onda spektakl. Prvo je Ensar Ćosović pogodio iz mrtvog ugla, a u 18. minuti je Tarik Cerić poravnao rezultat za kraj senzacionalnog prvog poluvremena. Bio je to pravi spektakl.

Amel Mulić je golom na samom startu drugog poluvremena vratio prednost City Parka. U 30. minuti Nidal Ferhatović je iskoristio smušenost odbrane Parka, pa je pogodio za 4:4 udarcem po podu. Do kraja meča viđen je otvoren meč s obje strane, a u takvoj igri puno bolje su se snašli igrači FAN Ferhatović/Regulator koji su postigli dva pogotka i upisali pobjedu u veoma važnoj utakmici, ali i derbiju posljednjeg kola.

FAN Ferhatović/Regulator: Nedžad Smajević, Emir Memčić, Amar Ferhatović, Ensar Ćosović, Amar Džozo, Nidal Ferhatovć, Aldin Hadžalić, Adnan Muharemović, Elmedin Korjenić, Mirza Wohlk, Ivor Doder, Tarik Cerić

City Park: Aldin Neradin, Podbičanin Eldin, Dacić Samir, Karić Amir, Hodžić Redžo, Mulić Amel, Mulić Fikret, Ljuca Ismir, Mulić Kemal, Čavčić Faris, Klarić Admir, Eldin Hasanović, Faris Čavčić.

Farmavita – Securitas 0:5 (SLUŽBENI REZULTAT)

 

sc business ligasport centar
KOMENTARI

KOMENTARI