Sport Centar

Fabregas o periodu u Arsenalu: Ja sam plakao, a oni se smijali i dogovarali gdje će u provod

Cesc Fabregas je kao jako mlad stigao iz Barcelone u redove Arsenala, gdje je brzo postao veoma bitan igrač i omiljen među navijačima.

Fabregas o periodu u Arsenalu: Ja sam plakao, a oni se smijali i dogovarali gdje će u provod

Cesc Fabregas je kao jako mlad stigao iz Barcelone u redove Arsenala, gdje je brzo postao veoma bitan igrač i omiljen među navijačima.

Španski veznjak je za prvi tim Topnika zaigrao sa svega 16 godina (nikada niko mlađi nije igrao za Arsenal prije njega), ali kapiten je postao u doba kada je Arsenal počeo doživljavati veliki pad.

Fabregas je 2011. godine odlučio da napusti Arsenal i vrati se u Barcelonu, a kasnije je dolaskom u Chelsea slomio srca navijača kluba s Emiratesa i postao omražen među njima.

Sada je za Arseblog progovorio o tom periodu u Arsenalu i otkrio zbog čega je odlučio da napusti klub.

“Kao kapiten, uvijek sam osjećao veliki pritisak. Taj tim je morao da osvoji nešto i sve sam dao zbog toga. Svaki put kad bismo izgubili plakao sam kod kuće. Nisam mogao da spavam noćima. Ali kada bih slomljen ušao poslije poraza u klupski autobus, čuo bih saigrače kako se smiju i dogovaraju gdje će u provod“, rekao je Fabregas u razgovoru za Arseblog.

Sadašnji igrač Monaca sa Arsenalom je osvojio samo FA kup i Community Shield.

“Igrali smo predivan fudbal i u tome sam uživao, ali sam stavio preveliki pritisak na sebe da preuzmem odgovornost i učinim sve kako treba, da sam se u jednom trenutku osjetio usamljeno. U posljednje dvije-tri godine, imao sam osjećaj da su jedino Van Persie i Nasri na mom nivou, mentalno i tehnički. Ne bih da budem arogantan, to je ono što sam u tom trenutku osjećao”.

Čelnici nisu pokazivali ambiciju da dovedu adekvatna pojačanja i oforme tim kadar da napadne titulu u Premier ligi.

“Bio sam mentalno i fizički ispražnjen, znajući da sam dao sve, a da klub nije uspio da dovede prava pojačanja. Na to dodajte ponašanje pojedinih igrača, koje mi je smetalo i raskid sa Arsenalom bio je izvjestan. To me natjeralo da pomislim da želim da probam nešto drugačije. Inače, nikad ne bih napustio Arsenal tada”, zaključio je 32-godišnji Španac.

Fabregas se 2014. vratio na Ostrvo, ali u redove Chelseaja. Kao član Plavih uzeo je dvije Premier lige, FA i Liga kup.

ARSENAL

arsenalcesc fabregas
KOMENTARI

KOMENTARI