Sport Centar

Evropska liga: Muharemović i Kerla napravili iznenađenja i idu u drugo pretkolo

Osim što je ekipa Širokog Brijega izbacila favorizovani Ordabasy u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu, dosta uspjeha imali su i bosanskohercegovački internacionalci Semir Kerla i Veldin Muharemović koji su prošli u drugo pretkolo kao autsajderi.

Evropska liga: Muharemović i Kerla napravili iznenađenja i idu u drugo pretkolo

Iskusni Veldin Muharemović je sa svojom Folom iz Luksemburga napravio iznenađenje izbacivši Milsami iz Moldavije. Nakon što su Luksemburžani slavili u prvoj utakmici bili bolji rezultatom 2:1 na svom terenu, u revanšu je rezultat bio 1:1 i Fola ide dalje. Muharemović je odigrao svih 90 minuta za svoj tim.

Ništa manje uspješan nije bio i Semir Kerla, doskorašnji fudbaler Željezničara, koji je slavio prolazak dalje sa svojom Suduvom protiv bjeloruskog Soligorska. Bjelorusi su u ovaj dvomeč ušli kao apsolutni autsajderi, no predstavnici Litvanije idu dalje.

Nakon 0:0 u susretu u Bjelorusiji, Suduva je rezultatom 2:1 bila bolja na svom terenu, a odlučujući pogodak postigao je Jankauskas u 92. minuti. Semir Kerla je igrao do 55. minute, a interesantna je činjenica da je uzeo broj “10” na leđima, iako se radi o defanzivnom fudbaleru.

semir kerlauefaelveldin muharemovic
KOMENTARI

KOMENTARI