Sport Centar

Eurofarm iz Bitola pobjednik 3. rukometnog Memorijala “Zaim Kobilica”

Makedonski prvoligaš Eurofarm iz Bitola pobjednik je 3. međunarodnog memorijalnog turnira "Zaim Kobilica", koji se jučer i danas igrao u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici.

Eurofarm iz Bitola pobjednik 3. rukometnog Memorijala “Zaim Kobilica”
FOTO: FENA

Makedonski prvoligaš Eurofarm iz Bitola pobjednik je 3. međunarodnog memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”, koji se jučer i danas igrao u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Makedonci su, nakon što su jučer u polufinalu s 30:24 porazili bh. premijerligaša Vogošću, večeras u finalu istim rezultatom bili bolji od novog hrvatskog prvoligaša Mladog Rudara iz Labina.

Makedonac Igor Kuzmanovski, koji je s 11 golova bio najefikasniji u finalu, proglašen je za najboljeg igrača turnira, dok je za najboljeg golmana proglašen Čelikov Riad Polić. Rudar, koji je sinoć u polufinalu s 28:26 porazio zenički Čelik, večeras je s osam golova predvodio Petar Puljić.

U utakmici za 3. mjesto Čelik je izgubio od Vogošće s 24:29 (11:14). Pivot Aldin Begagić s šest golova bio je najefikasniji kod Čelika, a Selvedin Omahić je s pet golova predvodio strijelce Vogošće. Nažalost, u ovom se meču povrijedio mladi, 18-godišnji igrač Adis Halilović iz ekipe Vogošće, koji je u 51. minuti nezgodno pao na desno rame te je morao napustiti teren.

eurofarm bitolark celikrk vogosca poljine hillszaim kobilica
KOMENTARI

KOMENTARI