Sport Centar

Eurocup: Partizan pobijedio Albu u Beogradu, Renfroe podijelio 11 asistencija

Veliku stvar uradili su košarkaši Partizana večeras u hali "Aleksandar Nikolić", pošto su u drugom kolu Top 16 faze Eurocupa savladali Albu i tako ostali u igri za plasman u četvrtfinale.

Eurocup: Partizan pobijedio Albu u Beogradu, Renfroe podijelio 11 asistencija

Veliku stvar uradili su košarkaši Partizana večeras u hali “Aleksandar Nikolić”, pošto su u drugom kolu Top 16 faze Eurocupa savladali Albu i tako ostali u igri za plasman u četvrtfinale.

Partizan je slavio rezultatom 78:66 (19:13, 18:15, 13:15, 28:23) u susretu pred oko 6.000 ljubitelja košarke.

Za Partizan izuzetno je važno, ne samo što je pobjeda zabilježena, već i što je defanzivno odigrao gotovo perfektno. U napadu nije bilo najbolje, ali je iskočio Vanja Marinković, koji ne samo da je bio najefikasniji sa 14 poena, već je pogađao u najbitnijim momentima kada bi se Alba približavala.

Pored Marinkovića zapaženi su bili Nikola Janković i Jock Landale sa po 11 poena. Bivši reprezentativac BiH Alex Renfroe nije imao značajan poenterski učinak (2 pts), ali je zato upisao 11 asistencija.

Na drugoj strani Martin Hermannsson bio je najefikasniji sa 16 pogodaka.

Zahvaljujući jMonaca nad Rytasom (75:70, Elmedin Kikanović 15 poena) sve četiri ekipe u grupi E imaju isti učinak od 1-1. Partizan u sljedećem kolu dočekuje Monaco u utorak.

alba berlinalex renfroekkpartizan
KOMENTARI

KOMENTARI