Sport Centar

Emir Pleh prvi ponio epitet igrača kola u 10. sezoni SC Business lige

Protekle sedmice odigrano je sedam susreta prvog kola SC Business lige, nakon čega je odabrana najbolja ekipa ovog kola.

Emir Pleh prvi ponio epitet igrača kola u 10. sezoni SC Business lige
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Protekle sedmice odigrano je sedam susreta prvog kola SC Business lige, nakon čega je odabrana najbolja ekipa ovog kola.

Ismir Somun iz Tržnica Sarajevo odlično je branio u trijumfu njegove ekipe nad Telemachom, te je svoju mrežu ostavio netaknutom, pa se stoga zasluženo našao na golu najbolje ekipe ovog kola.

Sead Bučan je u posljednjoj sekundi meča BH Pošti donio remi protiv momčadi Securitasa, dok je Adnan Ribić kao najiskusniji igrač u ekipi Addiko Banke nosioc igre ove momčadi, a na meču sa DDC MLS-om se čak dva puta upisao u listu strijelaca.

Tarik Hasanović je u drugom dijelu prošle sezone igrao odlično, a pauza je očigledno bila veoma ”radna”, pa je u ovoj sezoni nastavio tamo gdje je stao, te je u meču Bosnalijeka i Bazen Otoke bio najzapaženiji igrač na terenu i zaluženo ušao među najbolju šestorku ovog kola.

Jasmin Ligata već petu sezonu zaredom dočekuje u drugoj ekipi, a da želi postaviti rekord po broju postignutih golova u ovom takmičenju pokazao je i na susretu sa BH Telecomom gdje se dva puta upisao u listu strijelaca.

Igra Pokopa kako u prošloj, tako i u ovoj sezoni zavisi od raspoloženja Emira Pleha, agilni Pleh je u susretu ”Komunalaca” bio fenomenalan pa je sa jednom asistencijom i dva pogotka svojoj ekipi donio vrijedan trijumf na otvaranju 10. jubilarne sezone SC Business lige.

Tim 1. kola SC Business lige:

1. Ismir Somun (Tržnice Sarajevo)
2. Sead Bučan (BH Pošta)
3. Adnan Ribić (Addiko Bank)
4. Tarik Hasanović (Bosnalijek)
5. Jasmin Ligata (Zamm mC/Liga Bez Briga)
6. Emir Pleh (Pokop)

Igrač 1. kola SC Business lige:
Emir Pleh (Pokop)

Lista strijelaca SC Business lige:

  1. Emir Pleh (Pokop) 2 pogotka
  2.  Adnan Korda (Pokop) – 2 pogotka
  3.  Jasmin Ligata (ZAMM mC/Liga Bez Briga) – 2 pogotka
  4. Edin Habibija (ZAMM mC/Liga Bez Briga) – 2 pogotka
  5. Adnan Ribić (Addiko Bank) – 2 pogotka 
  6. Aleksandar Milinković (Addiko Bank) – 2 pogotka
  7. Armin Imamović (Tržnice Sarajevo) –  2 pogotka
emir plehigrač kolapokop
KOMENTARI

KOMENTARI

cokerikfa
Gost

dobar je mali

wpDiscuz