Sport Centar

Emir Pleh nakon maestralne partije protiv Addiko Banke proglašen za najboljeg igrača devetog kola SC Business lige

U prethodne dvije sedmice odigrano je šest mečeva 09. kola desete sezone SC Business lige, a obzirom na odlične susrete koje smo gledali, izbor najbolje šestorke je bio veoma težak.

Emir Pleh nakon maestralne partije protiv Addiko Banke proglašen za najboljeg igrača devetog kola SC Business lige
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

U prethodne dvije sedmice odigrano je šest mečeva 09. kola desete sezone SC Business lige, a obzirom na odlične susrete koje smo gledali, izbor najbolje šestorke je bio veoma težak.

Najbolji čuvar mreže 09. kola bio je Samir Bihorac iz ekipe Pokopa, koji je u meču sa Addiko Bankom imao fantastičnu predstavu te je u ključnim momentima reagovao odlično i sačuvao svoju mrežu, te tako olakšao put svojoj ekipi ka trijumfu nad ”Bankarima”.

Veoma zanimljiv susret odigrali su Domovi Zdravlja KS i Bosnalijek, a ”Farmaceuti” su na kraju zahvaljujući odličnoj igri Elvisa Bekana došli do trijumfa od 4:3.

BH Pošta nakon dva vezana poraza je doekala Telemach i na kraju slavila pobjedu kojojom je prekinula taj negativni niz. Odličan meč odigrao je Aldin Janjoš, a u posljednjoj minuti se uspio i upisati u listu strijelaca te tako svojoj ekipi donijeti tri boda iz ovog susreta.

Ekipa DB Schenkera je bila u dobrom zaletu posljednjih nekoliko kola, ali njihov pozitivan niz prekinula je momčad BH Telecoma koja na krilima Almira Čardaklije dolazi do pobjede i punog plijena u ovom susretu.

Vodovod i Kanalizacija je od početka sezone pružala dobre igre, ali rezultatska sreća ih nije pratila, međutim u posljednja dva susreta su uspjeli trijumfovati, a upravo protekle sedmice su nadigrali momčad Klasa, dok je najbolji igrač tog susreta bio Haris Komar, te je sasvim zasluženo dospio u najbolju šestorku 09. kola SC Business lige.

Emir Pleh, glavna karika ekipe Pokopa, jedan od najboljih igrača kada je u pitanju i SC Business liga, protiv apsolutnog favorita momčadi Addiko Banke, odigrao je fenomenalno, te je ubilježio tri asistencije i tri pogotka, odnosno učestvovao je u svih šest pogodaka svoje ekipe i s pravom predvodi najbolji tim 09. kola desete sezone SC Business lige.


Tim 09. kola SC Business lige:

1. Samir Bihorac (Pokop)
2. Elvis Bekan (Bosnalijek)
3. Almir Čardaklija (BH Telecom)
4. Aldin Janjoš (BH Pošta)
5. Haris Komar (Vodovod i Kanalizacija)
6. Emir Pleh (Pokop)

Igrač 09. kola SC Business lige
Emir Pleh (Pokop)

LISTA STRIJELACA:

1. Jasmin Ligata – 24 pogotka (ZAMM mC/Liga Bez Briga)
2. Đorđe Lackanović – 14 pogodaka (Addiko Bank)
3. Armin Imamović – 13 pogodaka (Tržnice Sarajevo)
4. Aleksandar Milinković – 12 pogodaka (Addiko Bank)
5. Sedin Ljuca – 12 pogodaka (Javni Servis BiH)
6. Mirza Gačević – 11 pogodaka (DB Schenker)
7. Semir Šahmanija – 11 pogodaka (Domovi Zdravlja KS)
8. Adnan Korda – 10 pogodaka (Pokop)
9. Mahir Džafo – 10 pogodaka (BH Pošta)
10. Irhad Nezić – 10 pogodaka (Domovi Zdravlja KS)

SUSPENZIJE:

Nijaz Kljuno (Vodovod i Kanalizacija) – tri utakmice pauze

Ejub Kroezi (Domovi Zdravlja KS) – dvije utakmice pauze

Fair Play

”Fair Play” nagrada odlazi u ruke ekipa Domova Zdravlja KS i Bosnalijeka, koji su odigrali odličan meč, bez tenzija u spotskom fudbalskom duhu, što je za veliku pohvalu, a na kraju je ekipa Bosnalijeka stigla do pobjede od 4:3.

emir plehsc business ligatim 09. kola
KOMENTARI

KOMENTARI