Sport Centar

Emir Dilaver: Slomio sam leđa na mješalici, kod kuće fugiram, slažem struju, bušim…

Proteklih dana na YouTubeu je izašla 'Nogometna priča', vrlo zanimljiva emisija Roberta Knjaza koji je ovoga puta predstavio Emira Dilavera, piše 24sata.hr.

Emir Dilaver: Slomio sam leđa na mješalici, kod kuće fugiram, slažem struju, bušim…

Proteklih dana na YouTubeu je izašla ‘Nogometna priča’, vrlo zanimljiva emisija Roberta Knjaza koji je ovoga puta predstavio Emira Dilavera, piše 24sata.hr.

Sve je snimano u zagrebačkom zoološkom vrtu, gdje se Dilaver borio sa zmijama, tapirima i drugim životinjama.

“Često dođem u ZOO, bio sam ovdje s obitelji bar pet-šest. Volim gledati i dokumentarce o životinjama, želim da mi i djeca imaju osjećaje prema njima”, rekao je Emir Dilaver, pa u ruke dobio zmiju, kraljevskog pitona:

“Volim i zmije, one su mi prelijepe, ali još ih nikada nisam držao u rukama. Ma u svom Tomislavgradu sam i ubio dva poskoka, onako kamenom i štapom”.

A onda malo i o odnosima u svlačionici Dinama…

“Znamo se posvađati, bude tu ponekad i šaketanja, ali, puno se više grlimo i ljubimo, haha. Nema onih ‘mokrih’ poljubaca, samo suhih, haha. Ne, nitko me nije poljubio u usta, možda eventualno u nekoj euforiji, ali nisam siguran”, rekao je Dilaver.

U svlačionici svi žive zajedno, pa i pomažu jedni drugima…

“Ma mi smo takvi, ako nešto treba pomoći svi smo tu. Evo, jednom oružaru je trebalo pomoći cjepat drva, dosta nas se odmah ponudilo za pomoć. Čak i fizioterapeuti. OK, neću ih ja cjepat, ali mogu ih nositi i slagati, glavno da svi radimo zajedno”, istakao je stoper Dinama.

A onda je stigla i zanimljiva priča…

“Ja valjda jedini u svlačionici znam raditi na mješalici ili graditi, pa na njoj sam valjda slomio leđa, haha. I kod sebe kod kuće puno toga sam radim, fugiram, slažem struju, bušim…, nemam problema s time. Znao sam prije i zidati, penjati se na krov i raditi na njemu. Nemam problema s bauštelom, sebi sam doma sam složio cijelu kupaonu. I izgleda top”, kazao je Dlaver.

Kakvu muziku slušate?

“Rijetko slušam muziku, ne slušam je ni u automobilu. Razlog? Nije mi zabavna. Više volim slušati kako radi auto, je li sve s njim OK. Ili da čujem što lupa. Muziku slušamo u svlačionici, najviše što Petković pusti. Bude i zabavne i narodne, pa i pjesama za dušu, a ponekad i tehno. Volim tehno, recimo Gabryja Pontea, to je i Olmo slušao”, dodao je fudbaler koji se povezivao sa reprezentacijom BiH.

Vaš nadimak je…

“Veliki Blek. Dao mi ga je šef, on zna da i kada sam ozlijeđen idem preko svega, pa želim pomoći momčadi. Takav sam, baš uvijek hoću biti uz momčad”, rekao je Dilaver.

Koji vam je najdraži Dinamov slogan?

“Za Dinamo dao bih sve! Mi živimo taj slogan, to potvrđujemo već drugu sezonu. Uvijek dajemo i uvijek ćemo davati sve od sebe. Za Dinamo, navijače i cijeli grad”, kazao je stoper sa austrijskim pasošem, a prenosi 24sata.hr.

Kojeg bi kućnog ljubimca voljeli imati?

“Žena bi htjela majmuna, a ja radije vjevericu. Ta mi je životinja baš zanimljiva. A kojoj sam životinji najsličniji? A ja bih htio biti lav, žena bi tu vjerojatno rekla majmun”, rekao je Dilaver kroz smijeh.

Stigla je i igra asocijacija, Dilaver je sam ‘iz šešira’ izvlačio jedno slovo, pa odmah morao reći na što ga asocira. Tako su ga slova R (rabbit) i H (haze) na prvu asocirala na zeca, Dilaver očgledno razmišlja i na engleskom i njemačkom jeziku. A onda se prebacio i na naš jezik…

“H? H kao hrskavica. Puno mojih prijatelja i nogometaša su imali te ozljede, moje su srećom dobre. E? E kao elektromotor. Valjda sam ekološki dosta osvješten”, rekao je Dilaver.

U gostovanju kod Knjaza, Dinamov je stoper priznao kako su najbrži igrači ‘modrih’ Moharammi i Oršić, kako voli Buda Spencera i Terrencea Hilla, a najviše što mu se sviđa oko današnjih igrača Dinama:

“Nismo pi…..ne! Baš smo hrabri momci, to mi je jako sviđa”, istakao je fudbaler Modrih.

U nastavku asocijacije, slovo nj ga je podsjetilo na:

“Njuškalo! Već godinu dana tražim nešto tamo, ali banana. Mi igrači smo htjeli neku zemlju na moru, pa napraviti tamo nešto za sebe i obitelji, ali to ne možemo pronaći. Tražili smo to oko Zadra ili Šibenika”, rekao je Dilaver.

Za kraj, Dilaver dodaje kako mu je prezime turskog porijekla, odrastao je u Beču, dok su mu roditelji odrasli u Tomislavgradu.

Ovu zanimljivu emisiju možete pogledati OVDJE.

dinamo zagrebemir dilaver
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz