Sport Centar

Elektrotehnička škola za energetiku novi prvak Royal Sport Jelly Lige srednjih škola

Danas je u Maloj Dvorani Skenderije odigrana završnica Royal Sport Jelly Lige srednjih škola za muškarce, a trofej prvaka za 2018. godinu osvojila je Elektrotehnička Škola za Energetiku.

Elektrotehnička škola za energetiku novi prvak Royal Sport Jelly Lige srednjih škola
FOTO: Edin MEMIĆ / SCsport.ba

Danas je u Maloj Dvorani Skenderije odigrana završnica Royal Sport Jelly Lige srednjih škola za muškarce, a trofej prvaka za 2018. godinu osvojila je Elektrotehnička škola za energetiku.

SREDNJOŠKOLSKI CENTAR VOGOŠĆA – TREĆA GIMNAZIJA 7:2 (Salčin, Kurdić x4, Efendić, Bradarić / Đogaz, Delić)

Srednjoškolski centar Vogošća je u polufinalu poražen na penale, dok je ekipa Treće gimnazije doživjela poraz u regularnom dijelu susreta.

U ovaj meč obje ekipe su ušle jako, ali širina na klupi momčadi iz Vogošće je odlučila ovaj susret.

Uzbudljiv početak susreta sa po dva pogotka na obje strane nam je obećao odličnu partiju u završnici, međutim na startu drugog poluvremena, Gimnazijalce je stigao umor, ali i velika doza nervoze se uvukla u njihove redove, što su Vogošćani znali iskoristiti i sa visokih 7:2 dotukli protivnika, pa tako stigli do osvajanja 3. mjesta Royal Sport Jelly Lige srednjih škola u konkurenciji muškaraca.

SREDNJOŠKOLSKI CENTAR VOGOŠĆA: Bjelić, Efendić, Velić, Resić, Imamović, Kurdić, Mulahmetović, Mustafić, Dervišagić, Pita, Pašić, Dizdarević, Kadrić, Salčin, Nikolić, Đokanović, Čičkušić, Handžić, Žilić, Huseinović, Konjalić, Smajlović, Ahmetović, Bradarić, Kalem, Briga, Čardaković, Hasečić.

TREĆA GIMNAZIJA: Mušija, Lukovac, Džogaz, Marković, Delić A., Abaza, Berilo, Gušo, Delić, Nuhić, Džindo, Gluhić, Golić.

SREDNJA ŠKOLA ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE – ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA ZA ENERGETIKU 3:3 (P: 3:5)

Saobraćajna škola je u ovaj susret ušla odlično, pa sa dva brza pogotka Krakonje i Šašivarevića stižu do vodstva od 2:0.

Nakon ovih pogodaka nastavili su igrati još bolje, te su preko Hafizovića stigli do visokih 3:0 i tada se činilo da je na ovom susretu sve riješeno.

Međutim, Energetska škola do posljednjeg sudijskog zvižduka nije gubila nadu, a to se pokazalo kao veoma ispravno. Pred sami kraj susreta Ibrahimbegović je smanjio prednost domaćih na 3:1.

Da bi u posljednjih nekoliko minuta susreta, Selimović i Sjenar svojoj ekipi obezbijedili penale.

U penal završnici meča, gosti su bili skoncentrisaniji pa sa ukupnih 5:3 slavili pobjedu u finalu Royal Sport Jelly Lige srednjih škola i Saobraćajnoj i ove godine priuštili poraz u glavnoj utakmici takmičenja.

SREDNJA ŠKOLA ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE: Omanović, Rizvanović, Hafizović, Mustafić, Šašivarević, Krakonja, Mušović, Rizvanović, Fejzić, Bukva, Kuranović, Subašić.

ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA ZA ENERGETIKU: Ajanović, Vidović, Šehić, Beširević, Berilo, Selak, Sjenar, Imamović, Selimović, Kolar, Tarić, Slatina, Paldum, Dukarkić.

Nagrade – Royal Sport Jelly Liga srednjih škola (Muškarci)

Fair Play ”Emir Ćatić – Ćata” – PRVA GIMNAZIJA
Najbolji Golman – Kenan Bervišagić (SREDNJOŠKOLSKI CENTAR VOGOŠĆA)
Najbolji Strijelac – Semir Krakonja (SREDNJA ŠKOLA ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE)
Najbolji Igrač – Miralem Selak (ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA ZA ENERGETIKU)
3. Mjesto – SREDNJOŠKOLSKI CENTAR VOGOŠĆA
2. Mjesto – SREDNJA ŠKOLA ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
1. Mjesto – ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA ZA ENERGETIKU

Nagrade je dodijelio bivši igrač Sarajeva i prošlosezonski najbolji igrač SC Business lige, Aldin Janjoš.

Vrijedi istaći da Royal Sport Jelly Liga srednjih škola za cilj ima zbližavanje djece iz srednjih škola u Kantonu Sarajevo, a prije svega održavanje fair-play duha, čemu svjedoče zajedničke fotografije prvaka i viceprvaka za 2018. godinu.

Reprezentativci BiH Riad Bajić i Edin Višća su najboljem strijelcu, odnosn najboljem igraču Royal Sport Jelly Lige srednjih škola poklonili dresove iz Udinesea, odnosno Istanbul Basaksehira, dok je mladi reprezentativac BiH, Amir Hadžiahmetović, najboljem golmanu ove lige poklonio dres Konyaspora.

liga srednjih skolamuškarciroyal sport jelly
KOMENTARI