Sport Centar

Ekipa Mladosti želi 2015. godinu okončati pobjedom protiv Borca

Ekipa Mladosti želi 2015. godinu okončati pobjedom protiv Borca

Izabranici Ibre Rahimića u jednoj sjajnoj atmosferi dočekuju susret sa Banjalučanima, jer u posljednjih devet utakmica imaju samo jedan poraz (Zrinjski), tri puta su remizirali (Sloboda, Olimpik i Slavija), dok su čak pet puta slavili (Drina, Travnik, Sarajevo, Čelik i Rudar Prijedor).

Menadžer domaćih, Ibro Rahimić naglašava kako je ova utakmica posebna za njegovu ekipu i sa pobjedom godinu bi okončali na šestoj poziciji što je zaista sjajan rezultat ako se uzme u obzir da je ekipa Mladosti novajlija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, dodavši:

” Moji igrači su makismalno motivirani, jer bi se sa tri nova boda učvrstili na šestoj poziciji, a i među osam ekipa smo u Kupu BiH. Mislim da ni največi fanovi Mladosti nisu mogli očekivati ovakav sjajan rezultat koji smo ostvarili. Vjerujem da smo izrasli u jedan ozbiljan kolektiv koji je uložio maksimum napora da ostvari rezultat koji imamo i nadam se da ćemo sutra zajedno sa navijačima proslaviti nova tri boda. ” jasno je poručio menadžer Mladosti kako je samo pobjeda opcija u susretu sa Banjalučanima na press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba.

Korpulentni veznjak Mladosti, Šerif Hasić poručio je kako sa pobjedom njegova ekipa želi mirno prezimiti u gornjem dijelu tabele Premijer lige i mirno uči u nastavak prvenstva na proljeće.

” Moram da kažema kako se igra Premijer liga da je ovo najteža sezona jer na kraju ligu napušta čak šest timova. Većini klubova je prije početka sezone cilj bio opstanak. Mi bi sa ovom pobjedom protiv Borca 80% riješili taj opstanak. Što se tiče našeg protivnika imali su niz loših utakmica i sa pobjedom protiv Veleža ponovo su se uključili u borbu za opstanak. Mlada su ekipa, imali su čak osam igrača mlađih od 21 godinu koji su željni dokazivanja i sigurno je kako ih ne smijemo podcjeniti. Mi smo jedan odličan spoj mladosti i iskustva, ali to moramo pokazati na terenu. U ovom susretu smo jači za nekoliko igrača koji su propustili duel sa Slavijom i sigurno je kako idemo na pobjedu koja bi nam osigurala mir, da onda u narendoj polusezoni u kojoj imamo lakši raspored ostvarimo svoj cilj. ” rekao je Šerif Hasić na press konferenciji.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI