Sport Centar

Ekipa Bosnalijeka je spremna za novu sezonu SC Business lige, jeste li i vi?

Bosnalijek je već nekoliko sezona jedan od glavnih konkurenata za samu završnicu takmičenja, a ista su očekivanja ekipe i u ovogodišnjem izdanju Business lige obzirom da su u prošloj sezoni popularni ''Farmaceuti'' završili na drugom mjestu.

Ekipa Bosnalijeka je spremna za novu sezonu SC Business lige, jeste li i vi?

Bosnalijek je već nekoliko sezona jedan od glavnih konkurenata za samu završnicu takmičenja, a ista su očekivanja ekipe i u ovogodišnjem izdanju Business lige obzirom da su u prošloj sezoni popularni ”Farmaceuti” završili na drugom mjestu.

Bosnalijek je najveći industrijski proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini, osnovan 1951. godine. Trajno je orijentiran prema svojim korisnicima, nastoji da svake godine obogati svoj proizvodni asortiman novim proizvodima, prilagođenim potrebama korisnika.

Struktura proizvodnog programa fokusirana je na lijekove masovne terapijske primjene. Proizvodni program obuhvata lijekove za peroralnu, parenteralnu i topikalnu primjenu, s učinkom na probavni sistem i metabolizam, kardiovaskularni sistem, sistemske infekcije, kožu, koštano-mišićni, nervni i respiratorni sistem, te sistemske hormonske lijekove, osim spolnih hormona. Bogat proizvodni program pored lijekova sadrži dodatke ishrani i dezinficijense za medicinsku upotrebu i široku potrošnju.

Strateški smo usmjereni na unapređene kvaliteta naših poslovnih i proizvodnih procesa. Zbog toga su kontinuirano usavršavanje, pažljiva analiza i brižljivo planiranje, temeljni principi našeg poslovanja.

Temelji Bosnalijekovog razvoja su modernizacija pogona, edukacija i stalno usavršavanje zaposlenika, te usklađivanje poslovanja sa svjetskim farmaceutskim standardima. Bosnalijek je u svom višedecenijskom poslovanju opredijeljen za dosljednu primjenu kvaliteta u svim poslovnim operacijama i procesima. Na ovaj način proizvodi lijekove vrhunskog kvaliteta i svrstava se u međunarodno konkurentne farmaceutske kompanije.

Sistem kvaliteta Bosnalijeka u potpunosti je usklađen s nacionalnim i međunarodnim zakonskim propisima i standardima Dobre proizvodne prakse, što opravdava očekivanja korisnika, partnera i regulatornih tijela.

Interes i brigu za razvoj bh. društva, Bosnalijek svakodnevno iskazuje podržavajući projekte i manifestacije u oblastima kulture, sporta, nauke i obrazovanja. Posebno podstičemo obrazovanje i ostvarujemo uspješnu saradnju s farmaceutskim, medicinskim i prirodnomatematičkim fakultetima, sponzorirajući radove mladih, nadarenih studenata, kao i naučna dostignuća iz oblasti medicine i farmacije. Intenzivno pomažemo održavanje stručnih i naučnih skupova, kao i učešće bh. stručnjaka na međunarodnim skupovima.

U videoprilogu pogledajte šta je pred učešće u novoj sezoni SC Business lige poručio kapiten i golman Bosnalijeka, Ersin Mrguda.

Vrijedi istaći da će ove sezone domaćin SC Business lige biti dvorana Hotela Hills na Ilidži, a rok za prijave je i dalje otvoren i iste možete izvršiti putem e-maila: sc.bliga@gmail.com. Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti putem telefona 033/200-576 ili 060/303-9393.

Sponzori koji su zainteresovani da podrže deseto izdanje SC Business Lige mogu se javiti na e-mail – marketing@scsport.ba, a više informacija o sponzorstvu možete pronaći na ovom LINKU.

Rezultati, izvještaji, intervjui, fotografije i video snimci bit će dostupni na stranici Sport Centra, kao i na zvaničnim Facebook i Instagram stranicama SC Business Lige. Naravno, ovo takmičenje prate i medijski partneri Akta.ba, Kalman Radio, Antena Sarajevo, Business Magazine i Poslovne novine. Također, za najbolje pojedince u ovoj sezoni spremne su i određene nagrade.

12sezonaakta.baAntena Sarajevobosnalijekbusinessmagazinersin mrgudakalmanradioposlovnenovinescbusinessliga
KOMENTARI