Sport Centar

Edin Višća: Uzbudljivo je takmičiti se sa Wesleyjem Sneijderom

Edin Višća: Uzbudljivo je takmičiti se sa Wesleyjem Sneijderom

“Basaksehirspor jednog dana može postati šampion Turske. Potrebno je izvjesno vrijeme, ali mi idemo ka tom cilju. Prošle sezone smo završili na četvrtom mjestu, a u ovoj igramo bolje nego lani“, rekao je Višća otkrivši da bi jednog dana volio zaigrati u Premiershipu.

“Zanimljiva mi je i Primera, ali bih volio zaigrati u Engleskoj pošto se tamo igra vrlo brzo, a ja spadam među igrače kojima je brzina jača strana“, dodao je.

Zažalio je zbog neuspjeha naše reprezentacije, a raspoloženje mu je donekle popravio plasman Turske na Euro.

“Turska je moja druga domovina i zbog toga mi je drago. Ovdje sam odlično primljen, a saigrači iz Basaksehira su mi kao braća“, kazao je Edin koji je prema broju šuteva upućenih prema protivničkom golu nedavno prestigao Wesleyja Sneijdera.

“Uzbudljivo je takmičiti se sa Sneijderom. Inače volim ući u prostor odakle mogu šutirati, iako je moj prioritet pripremati prilike napadačima“, rekao je Višća, posebno ističući prijateljstvo i savjete Emrea Belezoglua.

“Sa divljenjem gledam na Emrea. On je veliki igrač i ikona u Turskoj, ali je skroman i uvijek nam pomaže pravim savjetima. Pomaže mladim igračima koji su uz njega mentalno mnogo jači“, prokomentarisao je reprezentativac BiH, dotakavši se i saigrača u reprezentaciji.

“Često o Turskoj razgovaram sa Džekom i Pjanićem. Znaju da mi je ovdje dobro, a možda nekad i jedan od njih dođe u neki od najvećih turskih klubova“, dodao je Višća.

Višća je posebno pohvalio trenera Abdulaha kazavši da je on fudbalski učitelj koji ima fantastičnu komunikaciju sa igračima što je vrlo važno. Cilj Basaksehira ove sezone je završiti među tri najbolja kluba u Turskoj, a Višća se nada da do kraja sezone može dostići brojku od 15 pogodaka.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI