Sport Centar

Eden Hazard vjerovatno seli u Španiju, ali njegova destinacija ipak nije Real?

Barcelona ima opasan plan. Katalonci se žele pojačati, a u isto vrijeme napakostiti ljutom rivalu - madridskom Realu.

Eden Hazard vjerovatno seli u Španiju, ali njegova destinacija ipak nije Real?

Barcelona ima opasan plan. Katalonci se žele pojačati, a u isto vrijeme napakostiti ljutom rivalu – madridskom Realu.

Kraljevi se spremaju za odlazak Cristiana Ronalda i uveliko traže njegovu zamjenu, a kao ista se spominje fudbaler Chelseaja i reprezentacije Belgije Eden Hazard.

Prve mete Reala su Neymar i Mbappe, ali dovođenje ova dva igrača je trenutno prilično nerealno, dok bi Hazard mogao napustiti Chelsea, ali se sada u borbu za njegov potpis uključila i Barcelona.

Hazard je bio želja bivšeg trenera Zidana, ali je Florentino Perez tada imao drugačiju viziju i čekao je Neymara. Kako su šanse za dolazak Brazilca sve manje, a Ronaldov odlazak sve bliži, Florentino mora da aktivira neku transfer bombu i Hazard je djelovao kao najrealnija varijanta, no, onda se pojavila Barca.

Ne bi bio prvi put da Katalonci ukradu Perezu ispred nosa veliku želju. Tako su ga preduhitrili i kada su preoteli Neymara iz Santosa. Barci je potrebno neko zvučno ime poslije fijaska sa Greizmannom, ali i propalih pokušaja da otvore pregovore sa Eriksenom i odbijene ponude za Williana.

Spekuliše se da je Roman Abramovich spreman da proda Belgijanca za sumu koja neće biti manja od 100 miliona eura. Čak se šuška i da bi Rus mogao da proda Chelsea jer mu je dosta sramotnog odnosa britanskih vlasti prema njemu. Onda i ne čudi što se otvaraju vrata za odlazak Hazarda. Njemu je odavno ponuđen novi ugovor ali ga nije prihvatio. Ima još dve godine važećeg ugovora i ako ne pristane na novu saradnju, ovo je idealan momenat za prodaju.

barcelonaeden hazardreal madrid
KOMENTARI

KOMENTARI