Sport Centar

Džumhur: Sudija ovog meča će biti kažnjen

Džumhur: Sudija ovog meča će biti kažnjen

On smatra da je očekivao težak meč i da je igrao dobar meč, međutim da je iznenađen kako ga mediji prikazuju u javnosti.

“Nažalost za mene je Australian Open završen u prvom kolu. Rekao sam da je ovo nije bio dobar žrijeb, da će biti težak meč. Nije moglo biti neizvjesnije, bilo je u pet setova Iako sam imao break prednosti u prvom setu, nisam igrao onoliko koliko je potrebno da se dobije Viktor Troicki. Igrao sam dosta stisnuto prva dva seta i onda kad sam osjetio da mi igra dolazi nakon što sam se vratio od 3:0. Igrao sam potom odlično, imao sam potpunu kontrolu nad mečom. Bio sam dominantan u tom dijelu meča. Ipak, prva dva seta su mi oduzela dosta snage za peti set protiv igrača kakav je Viktor, kojeg je teško pobijediti. Kada je najviše trebao sam popustio. Igrao sam i peti set dobro, po mnogima bolje od Viktora, ali nisam uspio da pobijedim. Bila je i ta sudijska odluka koja je zaista mnogo utjecala na dalji tok meča. Zaista sam iznenađen pisanjem pojedinih medija koji daju razne izjave šta se dešava na terenu, da ja pravim probleme i da ja to stalno radim. Nema to nikakvog smisla”, rekao je Džumhur,

Takođe, Džumhur ističe da će se kazniti sudije s ovog meča te da je bilo dosta sudijskih grešaka na njegov račun.

“Bilo je previše loših sudijskih odluka, na Viktorovu štetu, ali puno više na moju. S tim će se i on složiti. Kada dođe odluka na 3:3 u petom setu, koja je katastrofalna greška sudije, ne možete se kontrolisati. Čitav meč sam bio miran, dosta dobro sam sve podnosio uprkos očitim sudijskim greškama, ali sam na kraju morao reagovati, zbog čega sam dobio penalty point dva poena nakon diskusije. To je protiv svih pravila ATP-a, a to se ne smije događati. Bio sam sa ljudima ATP-a i razgovarao, sudija će biti kažnjen jer to što je uradio nije smio”, kazao je Džumhur.

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI